VR148979

Samoczynne wyłączanie robota

Dzień dobry,
W dniu dzisiejszym odebrałem produkt z serwisu wstawiłem do stacji ładowania robot naładował się puściłem sprzątanie.Sytuacja się powtarza pracuję do 34% staje i się wyłącza i nie ma możliwości go załączenia.
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

2 Komentarz

Dreame Wsparcie 1 Piętro
Dzień dobry,

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią.  
Nasz zespół wsparcia odpowie na tę sprawę i zaproponuje możliwe rozwiązanie.  
Jednak jeśli chciałbyś uzyskać szybszą pomoc, najlepiej skontaktować się bezpośrednio z naszym zespołem wsparcia:  
- 📧 e-mail: [dreamesupport@dreame.tech](mailto:dreamesupport@dreame.tech)  
- ☎️ telefon: +48 800 013 054 (poniedziałek-piątek, 9:00-18:00)  

Z poważaniem,  
Zespół Dreame
Dreame Wsparcie 2 Piętro
Proszę wykonać następujące kroki diagnostyczne:

1. Upewnij się, że wtyczka ładowarki jest dobrze podłączona i stacja ładująca/bazowa jest włączona.

2. Umieść robota 1-2 metry przed stacją ładującą/bazową i krótko naciśnij przycisk Dock na robocie. Jeśli robot nie wróci do stacji, prosimy o kontakt w celu uzyskania dalszej pomocy.

3. Jeśli robot pomyślnie wraca do stacji, wykonaj następujące polecenia:
   - Umieść stację ładującą/bazową przy ścianie w otwartym obszarze, upewniając się, że nie ma przeszkód w promieniu 1,5 m z przodu i 0,5 m po obu stronach.
   - Trzymaj ją z dala od źródeł interferencji sygnałowej, takich jak routery czy telewizory.
   - Unikaj odbić w lustrze z przeciwnej strony, takich jak lustra czy okna.

4. Upewnij się, że robot zaczyna czyszczenie ze stacji i zweryfikuj, czy czujnik laserowy LDS u góry obraca się normalnie.

5. Sprawdź, czy główne koła nie ślizgają się, nie utknęły ani nie są uwięzione podczas czyszczenia.

6. Jeśli powyższe problemy zostały rozwiązane, zrestartuj robota:
   - Otwórz górną pokrywę, przytrzymaj przycisk resetowania przez 3 sekundy.
   - Przenieś stację do otwartego obszaru i spróbuj ponownie.

7. Jeśli stacja ładująca/bazowa została przeniesiona, umieść robota na stacji i rozpocznij czyszczenie stamtąd.

Jeśli problem nadal występuje, prosimy o przesłanie urządzenia do naszego centrum serwisowego.

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy