EX726488

Dreame L20 Ultra nie wjeżdża do stacji roboczej

Hej, mój robot od pewnego czasu ma problem z wjazdem do stacji dokującej, baza jest cała wyczyszczona, podkładka i elementy ścianek, w robocie umyte wszystkie czujniki po bokach oraz pod spodem i robot nadal ma problem z wjazdem do stacji dokującej, muszę go ręcznie „wepchnąć” do stacji… jak ma on sprzątać jak mnie nie ma w domu jak podczas pracy do niej nie wjedzie…?

Ten post zawiera więcej zasobów.

Musisz się zalogować, aby pobrać lub wyświetlić. Nie masz konta? Rejestracja

Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

3 Komentarz

ZE595832 1 Piętro
U mnie podobnie jednak nie dal rady wjechać na podjazd, U Ciebie wjeżdża. Ale może spróbuj dac na koncu podjazdu taśmę antypoślizgową albo izolacyjna. Wystarczy pasek. U mnie pomogło
Dreame Wsparcie 2 Piętro
Dzień dobry,

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią.  
Nasz zespół wsparcia odpowie na tę sprawę i zaproponuje możliwe rozwiązanie.  
Jednak jeśli chciałbyś uzyskać szybszą pomoc, najlepiej skontaktować się bezpośrednio z naszym zespołem wsparcia:  
- 📧 e-mail: [dreamesupport@dreame.tech](mailto:dreamesupport@dreame.tech)  
- ☎️ telefon: +48 800 013 054 (poniedziałek-piątek, 9:00-18:00)  

Z poważaniem,  
Zespół Dreame
Dreame Wsparcie 3 Piętro
Oto kroki rozwiązywania problemów:

1. Upewnij się, że wtyczka ładowarki jest pewnie podłączona, a stacja dokująca/ładowania jest włączona.

2. Umieść robota 1-2 metry przed stacją dokującą/ładowania i krótkotrwale naciśnij przycisk dokowania na robocie. Jeśli robot nie powróci do stacji, skontaktuj się z nami w celu uzyskania dalszej pomocy.

3. Jeśli robot pomyślnie wraca do stacji, wykonaj następujące instrukcje:
   - Umieść stację dokującą/ładowania przy ścianie w otwartym obszarze, upewniając się, że nie ma przeszkód w odległości 1,5 metra przed nią i 0,5 metra po obu stronach.
   - Trzymaj ją z dala od źródeł zakłóceń sygnałowych, takich jak routery czy telewizory.
   - Unikaj odbić lustrzanych po przeciwnej stronie, takich jak lustra czy okna.

4. Upewnij się, że robot zaczyna sprzątanie ze stacji dokującej, i zweryfikuj, czy czujnik laserowy LDS na górze normalnie się obraca.

5. Sprawdź, czy główne koła nie ślizgają się, nie są zablokowane lub uwięzione podczas sprzątania.

6. Jeśli powyższe problemy zostały rozwiązane, zresetuj robota:
   - Otwórz górną pokrywę, wciśnij i przytrzymaj przycisk resetowania przez 3 sekundy.
   - Przenieś bazę do otwartego obszaru i spróbuj ponownie.

7. Jeśli stacja dokująca/ładowania została przestawiona, umieść robota na bazie i rozpocznij sprzątanie stamtąd.

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy