SV533165

[L10s Ultra Gen 2] Nie dojeżdża do ściany

Gdzie można ustawić, żeby robot dojeżdżał do ściany? Zarówno przy odkurzaniu jak i przy mopowaniu wzdłuż ściany robi zygzaki i nie doczyszcza. Dodatkowo nie wysuwa na bok jednego z mopów

Ten post zawiera więcej zasobów.

Musisz się zalogować, aby pobrać lub wyświetlić. Nie masz konta? Rejestracja

Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

17 Komentarz

Dreame Wsparcie 12 Piętro
Aby rozwiązać problem, proszę postępować zgodnie z następującymi krokami:

1. Wyczyść czujnik krawędzi po prawej stronie robota miękką, suchą szmatką.
2. Upewnij się, że czujnik krawędzi nie jest zasłonięty żadnymi przeszkodami ani przedmiotami.
3. Sprawdź, czy robot może normalnie czyścić krawędzie.
Niestety nic to nie daje.

Tung tung sahur 1 Piętro
Witam, domyślnie powinien sam to robić chociaż w aplikacji też można zmienić dokładność sprzątania. Jeśli jednak nie wysuwa się pad to zalecam przełączyć robota na sieć 2,4 GhZ jeśli jeździ na 5g. To może rozwiązać ewentualny problem
Sobiech 2 Piętro
Ja tez stwierdzam że po prostu nie zawsze dobrze sobie radzi przy krawędziach sądzę że potrzebna będzie aktualizacja oprogramowania. W opcjach już kombinowałem na różne sposoby ...
SV533165 3 Piętro Inicjator wątku
Jeździ na 2,4ghz. Tylko to nie jest problem czasami. W ogóle przy ścianach nie jeździ prosto. Tak samo nie wysuwa mopa w bok, żeby doczyścić narożniki
MMŚ 4 Piętro
Ja weszłam w ustawienia (trzy kropki) -> ustawienia trybu MopExtend... I zaznaczyłam w tym funkcje SideReach i Funkcje MopExtend

Sprząta pięknie!
SV533165 5 Piętro Inicjator wątku
Wszystko mam zaznaczone…

Ten post zawiera więcej zasobów.

Musisz się zalogować, aby pobrać lub wyświetlić. Nie masz konta? Rejestracja

Włącz wysoką częstotliwość

RW129964 6 Piętro
Dużo luster w domu ?
LW171958 7 Piętro
U mnie to samo, też wysłałem zgłoszenie na ten problem. Nie dojeżdża do ścian, brakuje około 5 cm. Ktoś pisał o 2,4G, u mnie też działa tylko na 2,4. Ściany bez luster i szyb. Wszystkie opcje próbowałem i bez zmian. Natomiast tylko jedna podkładka mopa się wysuwa to chyba normalne.
SV533165 8 Piętro Inicjator wątku
Lustro jedno na długość 1m, akurat przy nim nagrałem filmik- to nie to.

U mnie nie wysuwa żadnej łapki z mopem
wikaaa 9 Piętro
Odkurzacz wyłącza się odrazu gdy wyjedzie ze stacji dokującej, dlaczego? Ma 80%
12Następna strona

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy