ZH205185

Dreame L40s pro ultra

Witam. Mam problem, podczas gdy ustawiam w aplikacji czyszenie z maksymalna iloscia wody oraz maksymalna sile ssania, robot nie zasysa wszystkoego (drobne brudy pozostaja) a przy mopowaniu tylko na poczatku widac ze uzywa troche wody a po chwili mopuje na sucho. Nie potrafi doczyscic nawet normalnej plamki. Czy to normalne?

Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

3 Komentarz

Tung tung sahur 1 Piętro
Wydaje mi się, że Twój problem to mieszanka: robot ma dobre możliwości, ale praktyka (brudny filtr / części, ustawienia “oszczędne”, typ plamy, stan pada mopującego) sprawiają, że nie wykorzystuje potencjału w 100%. Nie powinno być tak, że mop szybko działa na sucho lub zostawia drobne resztki po maksymalnych ustawieniach — przynajmniej w większości przypadków.
Dreame Wsparcie 2 Piętro
Nasze roboty wspierają tryb CleanGenius oraz niestandardowe czyszczenie, które mogą dostosować się do różnych scenariuszy czyszczenia.

1. Na początku użytkowania podłoga w domu jest stosunkowo brudna, a robot może posprzątać obszary, do których trudno dotrzeć ręcznie. Dlatego podczas pierwszego czyszczenia unosi się dużo pyłu. Zaleca się, aby na początku skorzystać z ustawienia małego metra kwadratowego, a następnie po kilku razy wybrać ustawienie dużego metra kwadratowego, aby utrzymać podłogę w czystości.

2. Można skorzystać z trybu ultimate w CleanGenius, który ma gęstsze pociągnięcia w całym domu, wolniejszą prędkość czyszczenia i dokładniejsze sprzątanie. W przyszłości na pewno ilość kurzu spadnie, a podłoga stanie się czystsza.

3. Możesz również dostosować ustawienia ssania robota i częstotliwość sprzątania w trybie niestandardowym po odkurzaniu, aby osiągnąć jeszcze lepsze rezultaty czyszczenia.
ROLLER 3 Piętro
Ja ostatnio sprawdziłem u ja u mnie w kuchni , najpierw przejechała raz mopem ,przyszedłem zobaczyć czy wykonała dobrze swoją robotę.. jednak nie udało się jej pokonać plamy po pomidorach z puchy. Więc postanowiłem pościć go jeszcze raz , ale tym razem udało mu się wyczyścić plamy. (Sama woda ,bez detergentu)

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy