XW929512

Słaba moc ssania w trybie AI - X40 ultra

Witam. Mój odkurzacz dość długo nie był używany bo nie miałem okazji na jego użycie (ponad miesiąc czasu). Nie wiem czy była aktualizacja oprogramowania jakaś międzyczasie ale zauważyłem że w trybie AI robot korzysta cały czas z trybu spokojnego odkurzania gdzie wcześniej używał trybu standardowego. Piszę o tym gdyż w spokojnym trybie ma problem z dokładniejszy odkurzaniem i moc ssania jest nie wystarczająca wtedy.

Wiem że mogę zmienić tryb na ręczny i ustawić ale AI było zawsze wygodne.

Czy mógłbym uzyskać odpowiedź co się mogło stać czy wysłać na gwarancję?

1. Wyczyściłem filtr na sucho i pojemnik także.
2. Czujniki czyste
3. Nic nie jest zapchane mechanicznie

W czym leży problem?

Mój odkurzacz do dreame X40 ultra.

Pozdrawiam
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

2 Komentarz

Tung tung sahur 1 Piętro
Witam, zalecam po prostu załączyć tryb niestandardowy i ustawić samemu moc ssącą. Jest opcja że aktualizacja faktycznie zmniejszyła faktyczną moc odkurzania na trybie najsłabszym w przypadku używaniu AI
Dreame Wsparcie 2 Piętro
Nasze roboty wspierają tryb CleanGenius oraz dostosowane czyszczenie, które mogą odpowiadać potrzebom czyszczącym w różnych scenariuszach.
1. W początkowych etapach użytkowania podłoga w środowisku domowym jest stosunkowo brudna, a robot może posprzątać obszary, które są niewygodne do czyszczenia ręcznego. W związku z tym podczas pierwszego czyszczenia unosi się dużo kurzu. Zaleca się skorzystanie z ustawienia mycia małych metrów kwadratowych w początkowym etapie, a następnie wybranie ustawienia mycia dużych metrów kwadratowych po kilku użyciach, aby utrzymać podłogę w czystości.
2. Można użyć trybu ultimate w trybie CleanGenius, z bardziej gęstym ciętym włosiem w całym domu, wolniejszą prędkością czyszczenia i dokładniejszym rezultatem. Kurz z pewnością będzie się z czasem zmniejszał, a podłoga stanie się czystsza.
3. Możesz również dostosować ustawienia ssania robota oraz częstotliwość czyszczenia w trybie dostosowanym po odkurzaniu, aby osiągnąć jeszcze lepsze rezultaty czyszczenia.

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy