VQ495598

[L20 Ultra Complete] Problem z dokowaniem L20 Ultra

Dzień dobry

Mam problem od dłuższego czasu z robotem L20 Ultra, problem pojawia się przy dokowaniu, próbowałem już wszystkiego robiąc wcześniej research i wykonując czynności które pojawiały się wcześniej na tym oraz na innych forach.

Robot raz wjedzie do miejsca dokowanie, ale nie może się tam obrócić i “wskoczyć” na styki innym razem zachowuje się tak jakby jedno koło kręciło się za wolno w stosunku do drugiego i obraca go w połowie najazdu, kolejnym razem włącza obrotowe pady moba po czym obraca się na najeździe.

Wszystko czyszone na bieżąco, resetowany, zmieniana lokalizacja stacji dokującej jednak nic nie przynosi efektu.

Czytając fora mam obawy przed wysłaniem go na reklamacje z tytułu gwarancji, ponieważ ludzie którzy tak zrobili dostają odmowę naprawy gwarancyjnej z informacją o błędnym konserwowaniu ww robota.

Czyli idąc tym tokiem rozumowania jeżeli będziemy zmieniać robota za rok czy dwa, to w ogóle mam się na patrzyć na roboty firmy Dreame ponieważ są to dobre roboty, ale do pierwszej awarii?

Proszę o pomoc w tej sprawie.
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

3 Komentarz

Dreame Wsparcie 1 Piętro
Dziękujemy za kontakt z Dreame. Szczerze przepraszamy za wszelkie niedogodności, które to spowodowało.
Aby rozwiązać problem, proszę postępować zgodnie z następującymi krokami:

1. Sprawdź, czy na stykach ładowania robota znajdują się obce przedmioty lub kurz. Kurz może powodować powtarzające się problemy z dokowaniem. Proszę wytrzeć styki przed użyciem.
2. Upewnij się, że metalowe sprężynki na stykach ładowania nie są zablokowane.
3. Uruchom ponownie robota, wyjmij go z stacji ładowania, a następnie spróbuj ponownie naładować. Posłuchaj komunikatu głosowego mówiącego "rozpocznij ładowanie".
4. Zresetuj robota: Otwórz górną pokrywę i znajdź mały otwór resetujący w pobliżu wskaźnika Wi-Fi. Naciśnij i przytrzymaj otwór resetujący przez 3 sekundy, aż usłyszysz komunikat głosowy "rozpocznij przywracanie ustawień fabrycznych". Następnie uruchom ponownie robota, aby sprawdzić, czy działa normalnie.

Jeśli problem nadal występuje, proszę skontaktować się z nami ponownie.
VQ495598 2 Piętro Inicjator wątku
Witam

Dziękuję za odpowiedź, ale jak już wspomniałem w poście powyżej, żadna z tych metod nie przynosi rezultatów.
Cześć, proszę wysłać swoje urządzenie do naszego Centrum Napraw, aby uzyskać dalsze wsparcie.
- 📧 e-mail: [dreamesupport@dreame.tech](mailto:dreamesupport@dreame.tech)
- ☎️ telefon: +48...

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy