ET455951

Problemy z odkurzaczem l20

Odkurzacz zakupiłam 8 miesięcy temu. I powiem szczerze wcześniej miałam l10 i nie był tak humorzasty. Dość często znika mi on w aplikacji. Pojawia się znowu po jakimś czasie. Poza tym ma problemy z gwiazdą do pracy. Ale nie zawsze. Ty rano stoi przed bazą wciskam powrót do bazy na odkurzaczu i bez problemu wjeżdża. Jest to irytujące bo odkurzanie nastawiam na noc bądź jak jestem w pracy. Wtedy zamiast wrócić do posprzątanego domu wracam do domu jak je opuściłam. Poza tym gubić zaczął pad
Wcześniej zdarzało się to sporadycznie. Od końca lipca nie skończył żadnego zadania. Zawsze zgubił pad mopujący. A dzisiaj pojawił się kolejny problem to jest omija pomieszczenia podczas sprzątania. Poniżej stala mogłam się zamieścić wszystkie zdjęcia obrazujące problem. Jak będzie na niej widać ostatni raz skończył cykl sprzątania bez problemu 31 lipca. Powiem szczerze że aż boję się go odesłać. Bo serwis nie wywiązuje się z ustawowych terminów. Kiedy dwa razy odesłałam poprzedni odkurzacz. Najpierw nie było go miesiąc a potem jeszcze dłużej. A odzyskałam go dopiero po moich interwencjach. Druga reklamacja skończyła się tym że sklep oddał mi pieniądze bo on też nie mógł odzyskać mojego robota.

Ten post zawiera więcej zasobów.

Musisz się zalogować, aby pobrać lub wyświetlić. Nie masz konta? Rejestracja

Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

1 Komentarz

Dreame Wsparcie 1 Piętro
Aby rozwiązać problem, proszę postępować zgodnie z poniższymi krokami:  
1. Robot nie może wjechać w wąską przestrzeń, chyba że jest ona 2 cm szersza po obu stronach robota.  
2. Robot z czujnikiem ultradźwiękowym może rozpoznać dywan przy drzwiach i nie wejdzie do tego pomieszczenia podczas mycia. Proszę usunąć dywan.  
3. Jeśli niektóre obszary na mapie się pokrywają, robot może mieć trudności z samodzielnym pozycjonowaniem i pominąć niektóre obszary podczas sprzątania. W takim przypadku należy ponownie zmapować obszary do sprzątania lub przywrócić mapę.  
4. Jeśli przy wejściu do sprzątanej strefy znajduje się dywan o wysokim runie lub kable, robot z funkcją unikania przeszkód ominie ten obszar. Proszę posprzątać przedmioty na podłodze przed uruchomieniem robota.  
5. Próg jest zbyt wysoki, nasza maszyna może wjeżdżać na wysokość tylko około 2,0 cm; jeśli wysokość przekracza ten limit, nie będzie w stanie płynnie wjechać do tego obszaru.  
6. Jeśli napotka przeszkody, wykona czynności czyszczenia wokół przeszkody; w pewnym zakresie w pobliżu przeszkody mogą wystąpić pominięcia w sprzątaniu, jest to normalne zjawisko.  
7. Należy na czas wyczyścić linię lasera + soczewkę AI; brudna maszyna może błędnie oceniać obecność przeszkód, co skutkuje niedostatecznym zamiataniem.

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy