SC592859

Robot nie opuszcza głównej szczotki

Witam od pewnego czasu zauważyłem że robót przy sprzątaniu nie opuszcza głównej szczotki tylko jeździ z uniesioną, i nie sprząta. Jestem trochę zawiedziony odkurzaczem bo kosztował nie .albo pieni dzy a po 8 miesiącach dzieją się takie rzeczy. Dreame x40 ultra.
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

7 Komentarz

NU936857 1 Piętro
U mnie ten sam problem, oprocz tego, co chwilę wysuwa ramię szczotki bocznej, nawet jak stoi w bazie i się ładuje.
Dreame Forum 2 Piętro
Dziękujemy za zgłoszenie. Problem został przekazany do odpowiedniego zespołu. Nasz zespół wsparcia skontaktuje się z Państwem w celu dalszej pomocy.
Dreame Wsparcie 3 Piętro
Proszę postępować zgodnie z poniższymi krokami, aby sprawdzić, czy główna szczotka działa prawidłowo:

1. **Sprawdź główną szczotkę**:
   - Najpierw należy zdjąć pokrywę głównej szczotki, a następnie wyjąć główną szczotkę i sprawdzić oraz oczyścić wszelkie zawirowania na szczotce.

2. **Sprawdź obrót głównej szczotki**:
   - Po czyszczeniu należy ponownie zainstalować główną szczotkę i sprawdzić, czy obraca się płynnie ręcznie.

3. **Upewnij się, że jest zainstalowana na miejscu**:
   - Podczas ponownego instalowania głównej szczotki upewnij się, że pokrywa głównej szczotki jest prawidłowo osadzona, aby zapewnić jej normalne działanie.

4. **Zrestartuj robota**:
   - Jeśli po sprawdzeniu głównej szczotki nie znaleziono zawirowań, proszę poprowadzić użytkownika do ręcznego zrestartowania robota i ponownego rozpoczęcia zadania czyszczenia. Obserwuj, czy błąd nadal występuje.
SC592859 4 Piętro Inicjator wątku
Witam zero poprawy robot robi co chce raz odkurza że szczotka na dole raz nie opuści jeździ i nie zbiera brudu, naprawdę jestem rozczarowany za takie pieniądze oczekiwałem czegoś lepszego, kontakt z gwarancją tragiczny,
TC391367 5 Piętro
Dzień dobry, jak przywrócić usuniętą przez przypadek mapę?
PL055143 6 Piętro
Witam, mam problem z dreame l20 ultra, ma problem z dokowanien i czasami wraca do bazy frontem do ładowania zamiast tyłem gdzie ma styki do ładowania. Słabo jak na taką inteligentną maszynę stoi i się rozładowuje.
QD501597 7 Piętro
Robot po zakończeniu czyszczenia wraca do bazy i pierze MOPA bez końca ( w aplikacji ) Robot delikatnie wysuwa się z bazy i znów wraca i tak cały czas. O co chodzi? Po powrocie do bazy w związku z tym nie ładuje się tylko pierze i pierze ale tylko w aplikacji a fizycznie cisza. Dopiero ręczne uruchomienie suszenia uruchamia cykl.

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy