RG621956

Wyciek wody ze stacji x40 master

Podczas mycia mopa wycieka woda na podłogę ktoś miał taką awarię ?
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

5 Komentarz

Dreame Wsparcie 1 Piętro
Aby rozwiązać problem, proszę postępować zgodnie z poniższymi krokami:

1. **Sprawdź odpływ ścieków:**
   - Usuń deskę do prania i sprawdź, czy odpływ ścieków jest zablokowany. W razie potrzeby go wyczyść.
   - Wyczyść czujniki przepełnienia na desce do prania.

2. **Skontroluj zbiornik na zużytą wodę:**
   - Usuń zbiornik na zużytą wodę i sprawdź, czy uszczelki są luźne lub brudne. Zresetuj je i wyczyść szmatką (zobacz dołączone zdjęcie 3).

3. **Zabezpiecz zatrzask zbiornika na zużytą wodę:**
   - Po opróżnieniu brudnej wody upewnij się, że zatrzask jest zapięty i odpowiednio na miejscu.

4. **Zainstaluj ponownie zbiornik na zużytą wodę:**
   - Umieść zbiornik na zużytą wodę z powrotem w stacji bazowej i delikatnie naciśnij, aby upewnić się, że jest odpowiednio zainstalowany.

5. **Wyczyść podstawę:**
   - Wyczyść wszelką pozostałą wodę w podstawie suchą szmatką, ponownie zainstaluj deskę do prania i sprawdź, czy błąd nadal występuje.
RG621956 2 Piętro Inicjator wątku
Dalej występuje robot jest nowy dopiero kupiony
YV079275 3 Piętro
Mam taki sam problem, pierwszy dostarczony z tydzień temu, oprócz 100-150ml wody ktora pojawiała się po wyciskaniu mopów, natepowal wyciek czystej wody z wnętrza stacji, nowo dostarczony model nie ma wycieku czystej wody,  ale problem z wodą resztkowa po wyciskaniu mopow nadal pozostał. Auto test systemu twierdzi że odpływ działa poprawnie, zainstalowany jest na wysokości około 50cm i oddalany od stacji o około 2m wiec wszystko zgodnie ze specyfikacją techniaczną
YV079275 4 Piętro
No to sprawdziłem problem i wygląda na problem z pompa odsysającą brudną wodę z tacki. Założyłem 50 cm wężyk i ustawiłem miskę na podłodze, maksymalne przewyższenie wężyka to jakieś 20cm, wszystko działa poprawnie, brak wycieku. Po postawieniu miski na stacji roboczej gdzie przewyższenie wzrasta do ok. 40 cm pojawiła się woda z tyłu stacji, ok 50ml, przy standardowym podłączeniu na wysokości 50cm wody wylewa się około 90ml więc problem rośnie wraz z wysokością przyłącza. Dokumentacja techniczna określa maksymalną wysokość na 80 cm więc coś na pewno nie działa poprawnie.
@ Dreame Wsparcie - jakieś sugestie?
Mateusz Siedlec 5 Piętro
Mam ten sam problem. już trzeci raz wysłałem w ramach gwarancji. Na początku zalewało bardzo, po drugiej naprawie nieco mniej. Nawet gdy krótki wężyk odpływowy wyprowadzony jest za próg domu i ma z górki, to i tak woda pojawia się na tacce od dołu i podłoga mokra.

Ten post zawiera więcej zasobów.

Musisz się zalogować, aby pobrać lub wyświetlić. Nie masz konta? Rejestracja

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy