ML594236

Nie mopuje / za mało wody / suchy mop

Witam. Mam problem z Robotem Dreame d20 Ultra ponieważ podczas mopowania mop jest praktycznie suchy i nie domywa najmniejszego brudu typu ślad od buta . Po mopowaniu podłoga jest praktycznie sucha i niestety jest to niemożliwe aby umyło to podłogę chociaż w jakimś stopniu .
Drugi problem to taki że w instrukcji nie ma żadnego wątku na temat płynu czyszczącego do tego modelu . Nie ma nic napisane, gdzie on się znajduje lub czy wgl korzysta on z płynu . Do kupienia również nie ma tego płynu nigdzie w internecie . Proszę o szybką reakcję w tej sprawie bo aktualnie jestem zawiedziony tym mopowaniem i córa zbardziej żałuje że go zakupiłem. Tutaj na forum nie ma nawet tego modelu do wyboru aby napisać taki post .Do usłyszenia .pozdrawiam

Ten post zawiera więcej zasobów.

Musisz się zalogować, aby pobrać lub wyświetlić. Nie masz konta? Rejestracja

Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

11 Komentarz

Dreame Forum 3 Piętro
Dziękujemy za zgłoszenie. Problem został przekazany do odpowiedniego zespołu. Nasz serwis skontaktuje się z Państwem w celu dalszej pomocy.
Mam ten sam problem. Zaczyna mocowanie na mokro a po chwili już jeździ na sucho. Wszystko ustawione maksymalnie. Jak by za rzadko pobierał wodę. Myślałam, że jest najlepszy za taką cenę i za

Dreame Wsparcie 4 Piętro
Witaj, podczas gdy robot myje podłogę, możesz dostosować ustawienie przepływu wody lub wilgotności wkładu mopa w aplikacji, aby zaspokoić różne potrzeby czyszczenia. Jeśli podłoga jest szczególnie brudna, zalecamy ustawienie przepływu wody na tryb wysoki lub dostosowanie wilgotności wkładu mopa do „mokrego”.

Dla uporczywych plam, które trzymają się na podłodze, możesz potrzebować użyć innych narzędzi do czyszczenia, aby je usunąć. Dodatkowo zalecamy regularne czyszczenie wkładu mopa, aby zapewnić optymalną wydajność podczas mycia.

Proszę zapoznać się z stroną internetową: https://sklep.dreame-polska.pl/p ... -Pro-Ultra-1L.html. Płyn czyszczący jest obsługiwany dla robota.
Mogę poprosić o wskazanie miejsca w aplikacji?

BH949796 1 Piętro
Wygląda na to, że ten model nie obsługuje płynu do czyszczenia. Mój L20 ultra ma zbiornik z płynem pomiędzy pojemnikami na wodę, pod podnoszoną klapką. D20 Ultra używa tylko czystej wody.
ML594236 2 Piętro Inicjator wątku
Byłem w Media Expert i był model l10s i tam detergent był obok worka na kurz . U mnie też jest takie wejście na ten zbiornik na płyn ale samego płynu do kupienia nie ma .
MZ773157 5 Piętro
Płyn do tych robotów nazywa się dreame cleaning solution koło 110zl za 3x300mm na amazon
MZ773157 6 Piętro
Swoją drogą jestem ciekaw czy po dodaniu jakiegoś  dedykowanego płynu bezpośrednio do wody w małej ilości zaszkodzi robotowi czy nie... Oczywiście bez pojemnika dedykowanego w stacji.
XG847513 7 Piętro
Czy udało się Wam rozwiązać problem. Niestety nie moge znaleźć takiej opcji w aplikacji? Wydaje mi ske również ze problem z suchymi mopami dopiero pojawił sie nie dawno
Dreame Wsparcie 8 Piętro
Nasz robot obsługuje tryby „Inteligentnego Mopowania” i „Indywidualnego Czyszczenia”, aby dostosować się do różnych scenariuszy.
1. W typowych środowiskach domowych, które są stosunkowo brudne, robot może początkowo zebrać więcej kurzu, co powoduje, że mopowanie wydaje się mniej skuteczne. Sugerujemy użycie trybu „Ekstremalnego” w ramach „Inteligentnego Mopowania” dla gęstszej pokrywy i szybszego czyszczenia. Kolejne czyszczenia będą skuteczniejsze, gdy poziom kurzu się zmniejszy.
2. Możesz użyć naszego dedykowanego środka czyszczącego, aby uzyskać lepsze rezultaty.
3. Możesz także ustawić tryb „Mopowanie jako pierwsze” w „Indywidualnym Czyszczeniu” i dostosować ustawienia, takie jak moc ssania i liczba przejść czyszczących, aby uzyskać głębsze czyszczenie.
Dreame Wsparcie 9 Piętro
Witam, obecnie nasz oficjalny sklep nie ma dostępnego płynu czyszczącego w magazynie. Sugerujemy, aby regularnie sprawdzać naszą oficjalną stronę internetową. Gdy będzie dostępny, prosimy o złożenie zamówienia.  
Strona internetowa: https://sklep.dreame-polska.pl/p ... s-Pro-Ultra-1L.html

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy