Dreame Forum

Zostań mistrzem odkurzacza ①|Czyszczenie narożników

Cześć wszystkim! Pierwszy odcinek serii „Zostań mistrzem odkurzacza” jest już dostępny 🎥
W tym odcinku skupiamy się na jednym z najczęstszych problemów – czyszczeniu narożników.

Twój odkurzacz nie dociera do ścian czy kątów przy meblach?
Pokażemy Ci, jak skonfigurować funkcję czyszczenia narożników w robocie Dreame, by pozbyć się „martwych stref” raz na zawsze!

📌 Kliknij, aby obejrzeć wideo:
„Zostań mistrzem odkurzacza | Czyszczenie narożników”

🗣️ Chcemy poznać Twoją opinię!
Ten film został starannie przygotowany przez nasz zespół, dlatego zachęcamy Cię do zostawienia komentarza poniżej i odpowiedzi na pytania:
- Czy materiał był zrozumiały i pomocny?
- Czy rozwiązał Twój problem z czyszczeniem?
- Jaką funkcję powinniśmy omówić w kolejnym odcinku?
Twoja opinia pomoże nam tworzyć jeszcze lepsze treści i sprawi, że korzystanie z robota będzie jeszcze łatwiejsze! Dziękujemy za wsparcie ❤️

📺 Zapowiedź kolejnego odcinka: poradnik pokonywania przeszkód już dostępny!
Kliknij, aby obejrzeć 👉 „Poznaj swojego robota② | Pokonywanie przeszkód”
https://pl.forum.dreametech.com/forum.php?mod=viewthread&tid=468&page=1&extra=

Ten post zawiera więcej zasobów.

Musisz się zalogować, aby pobrać lub wyświetlić. Nie masz konta? Rejestracja

Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

29 Komentarz

DD359020 1 Piętro
Ja chętnie opinie napisze. Mam wersję "40" ultra i niestety nie jest tak pięknie jak pokazujecie. Nawet na samej mapie czyscenia widać, ze te "inteligetne" czyszczenie wcale takie nie jest i żadna aktualizacja tego nie poprawiła. Podłogi myje super. Jak tylko zobaczyłem obrotowe mopy wiedziałem, że tak każdy robot powinien mieć. Samo czyszczenie na max mocy ssania jest na prawdę dobre, ale właśnie, na max mocy. Stacja dokująca fajnie czyści mocy, ale znów tutaj mamy wadę. Sama stacja powinna być pod spadem większym w kierunku zasysania wody bo ten sam z siebie nie wysysa całej wody przez co zostaje i po czasie gdy nagromadzi sie brud to po prostu śmierdzi. I to 3 dniach mycia, a nie dopiero jak robot da znać. Mogło by być to lepiej rozwiązane. Samo wysówanie " inteligetne" mopa i szczotki na wysokim jest średnie i to bardzo średnie. Mimo to fajny odkurzacz, ale ma wady. Jak masz duża pusta przestrzeń z krzesłami zawsze na gorze to spoko, jak nie to i tak będziesz musiał podnieść krzesła czy inne rzeczy bo nawet po wyłączeniu inteligentnego unikania przeszkód nie radzi sobie z takimi rzeczami
Dziękujemy za opinię!
Cieszymy się, że docenił(a) Pan/Pani efekt mopowania.
Przykro nam z powodu napotkanych problemów – przekazaliśmy opinię do zespołu produktowego.

AZ305431 2 Piętro
Jak usunąć historię czyszczenia .Proszę o pomoc
Tylko resetem do ustawień fabrycznych możesz usunąć historie

Cześć, nie ma możliwości usunięcia historii czyszczenia.

ZR616146 3 Piętro
Właśnie uruchomiłem wersję x50 ultra, podczas jazdy z mopem lub podczas mapowania wibruje wydając przy tym głośny dźwięk, nie jest do odgłos wydawany przes gumowe kostki na kołach ponieważ przy podnoszeniu i odkładaniu robota na ziemię slychac że w środku coś stuka o plastikową obudowę. Będę zgłaszać reklamację ponieważ jest to niedopuszczalne w robocie za takie pieniądze.
https://pl.forum.dreametech.com/forum.php?mod=viewthread&tid=161&page=1&extra=#pid270

Cześć, aby rozwiązać problem, proszę postępować zgodnie z tymi krokami rozwiązywania problemów: 【【FAQs】X50 Ultra - Najczęściej Zadawane Pytania】- Pytanie 6
https://pl....

RM891463 4 Piętro
Mam L20 Ultra i ten odkurzacz to jest tragedia pod kątem odkurzania wokół przeszkód. Wcześniej miałem najprostszego Roborocka i podjeżdżał i czyścił wokół np. krzeseł, ten niestety zostawia jakieś 5cm aneksu wokół nóżek. W kuchni nie dojeżdża do cokołów pod meblami, wcześniejszy roborock jechał jak po sznurku wzdłuż. Mocowanie ok, ale odkurzanie TRAGEDIA.
Cześć, aby rozwiązać problem, proszę postępuj zgodnie z poniższymi krokami rozwiązywania problemów: https://pl.forum.dreametech.com/forum.php?mod=viewthread&tid=494&extra=

FP565564 5 Piętro
Witam mam x50 moglibyście dać funkcje żeby ograniczać ładowanie do 80% w celu ochrony bateri. Nie każdy ma wielki dom.
Z punktu widzenia producenta to bezużyteczna opcja 😂 można zawsze kupić nową baterie

Dziękujemy za cenną sugestię! Przekazaliśmy ją już do odpowiedniego zespołu.

QR439494 6 Piętro
Mam robota X50 ultra complete i odczepił jeden mop krzywo nie w dedykowanych "otworach", poprawiłam ręcznie i już się coś "wysypało" bo od tamtej pory nie mogę nawet ręcznie zainstalować mop padów nie trzymają się robota jakby magnes przestał działać czy coś, ale ich totalnie nie instaluje  i cały czas komunikat że mop są niezainstalowane. Wymieniłam ścierki mopujące na nowe ale i tak stelaż mopa nie trzyma się robota i odpada gdy tylko go przechylam by postawić w standardowej pozycji. Poza tym przestał podnosić kółka na listwach, które do tej pory pokonywał i zawiesza mi się w różnych miejscach w mieszkaniu gdzie nie ma  progów i nie wraca do bazy.
Magnes który jest wewnątrz uchwytów na mop mógł złapać jakieś opiłki , albo spinacz... Coś metalowego. Dlatego teraz pad wchodzi nierówno. Zobacz , czy nie trzeba wyczyścić tych sześcio

Gdy robot pokonuje dywany, progi lub małe schody, taca na mop może się zaciąć i odpaść. Zaleca się ustawić wyznaczoną strefę do mycia, aby zapobiec wjeżdżaniu robota z mop...

IJ984834 7 Piętro
Nie mogę połączyć urządzenia wi-fi i mój telefon....cały czas pokazuje 100%i miga ikona wi-fi..odkurza i suszy ale nie mogę uruchomić samoczyszenia. Jestem pewna ze nic nie przedstawiałam a zmienił się język z polskiego na angielski.ci robić

Ten post zawiera więcej zasobów.

Musisz się zalogować, aby pobrać lub wyświetlić. Nie masz konta? Rejestracja

Cześć, proszę przytrzymać przycisk podpowiedzi głosowej/Wi-Fi oraz przycisk samoczyszczenia przez 3 sekundy, aby przywrócić ustawienia fabryczne, a następnie spróbuj ponownie połą...

Dziękujemy za zgłoszenie. Problem został przekazany do odpowiedniego zespołu. Nasz zespół wsparcia skontaktuje się z Państwem w celu dalszej pomocy.

UserA1Pro2tysM2 8 Piętro
@Dreame Forum A kiedy filmiki 'zostań mistrzem kosiarki'?
Bardzo dziękujemy za Państwa opinię! Przekazaliśmy ją już odpowiedniemu zespołowi.

MF779021 9 Piętro
posiadam dream i l10s ultra gen 2. to totalna porażka jeśli chodzi o czyszczenie wokół cokołów foteli czy krzeseł. nie jestem w stanie ustawić aby doczyszczał te miejsca. proszę o wsparcie
Ostateczny tryb naszego robota polega na tym, że w trakcie procesu sprzątania całe mieszkanie jest bardziej intensywnie sprzątane, a prędkość sprzątania jest wolniejsza. Obszary tak...

Dziękujemy za zgłoszenie. Problem został przekazany do odpowiedniego zespołu. Nasz zespół wsparcia skontaktuje się z Państwem w celu dalszej pomocy.

12Następna strona

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy