sayaha

L10 Ultra - zbiornik na detergent?

Hej, nie mogę doszukać się potwierdzenia, czytałam na forach, żeby do zbiornika na czystą wodę nie wlewać detergentów, nawet tych rekomendowanych przez Dreame. Ktoś pisał, że trzeba aplikować do miejsca na detergent. W instrukcji modelu L10 Ultra nie ma nic o tym jaki płyn jest rekomendowany oraz jak go stosować i gdzie wlewać. Mam tylko informację właśnie tylko by używać oryginalnych płynów Dreame.
Czy ktoś wie jakiego płynu użyć i gdzie go wlać w tym modelu (to jest ten zwykły L10 Ultra, bez innych oznaczeń).
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

12 Komentarz

Dreame Forum 6 Piętro
Dziękujemy za zgłoszenie. Problem został przekazany do odpowiedniego zespołu. Nasz serwis skontaktuje się z Państwem w celu dalszej pomocy.
Dreame Wsparcie 7 Piętro
Witaj, obecnie nasz oficjalny sklep nie ma w magazynie płynu czyszczącego. Sugerujemy, abyś regularnie sprawdzał naszą oficjalną stronę internetową. Gdy towar będzie dostępny, proszę złożyć zamówienie.  
Strona internetowa: https://sklep.dreame-polska.pl/p ... s-Pro-Ultra-1L.html  
Proszę dodać płyn czyszczący do zbiornika na czystą wodę.  
Uwaga: Nie dodawaj żadnego płynu innego niż oficjalnie zatwierdzony środek czyszczący, aby zapobiec awarii stacji bazowej.
sayaha 8 Piętro Inicjator wątku
Napisałam na support anglojęzyczny i dostałam odpowiedź, że L10 nie ma portu na płyn w kartridżu więc można dolać płyn dreame w ilości 28 ml do komory wody czystej.

Ten post zawiera więcej zasobów.

Musisz się zalogować, aby pobrać lub wyświetlić. Nie masz konta? Rejestracja

TP414269 1 Piętro
Dokładnie to samo chciałbym wiedzieć, mam ten sam model kupiony na ostatniej promocji w biedronka home. Może ten model po prostu nie wspiera detergentow?
TP414269 2 Piętro
Chyba tak rzeczywiscie jest, L10 Ultra w przeciwienstwie do L10S ultra nie obsluguje wkładow na detergent. Podejrzewam że dałoby się po prostu dolać oryginalny detergent do zbiornika w jakiejs mikroskopijnej proporcji i pewnie by działało, ale wiadomo że w razie czego gwarancję trafi szlag
LV841169 3 Piętro
No to witam w klubie drodzy Użytkownicy informacja w instrukcji jest zerowa mówi się o oryginalnych płynach gdyż w innym przypadku zatykają one urządzenie natomiast na płynie do czystej wody nie ma żadnej podziałki.  Może skoro funkcjonujemy na Forum zainteresowałby się naszymi pytaniami producent i łaskawie udzielił rzeczowej odpowiedzi
LV841169 4 Piętro
Możesz odwołać się do poniższych kroków, aby zainstalować i używać płynu czyszczącego: Metoda instalacji i użytkowania płynu czyszczącego: usuń zakrętkę z butelki płynu czyszczącego, zerwij górną i dolną plombę, otwórz górną pokrywę stacji bazowej, wyjmij pojemnik na czystą wodę i pojemnik na ścieki, zdejmij gumowy korek z dolnej części stacji bazowej, zainstaluj butelkę płynu czyszczącego w odpowiednim miejscu w dół wzdłuż rowka, co umożliwi automatyczne napełnianie płynu czyszczącego podczas pracy.
2025-5-9 05:40:38 Przetłumac
LV841169 5 Piętro
Płyn dedykowany 3 Szt po 300 ml 119pln mediaexoert
LV841169 9 Piętro
Super dzięki za info .🫵
Kupiłem kartridż ale po otwarciu korka w stacji bazowej zobaczyłem tylko druciki więc też już domyśliłem się że nie tędy  droga
Sam płyn z kartridża wykorzystam ale nie mogłem znaleźć proporcji. Jeszcze raz dzięki .👍
Stosunek roztworu czyszczącego do odkurzacza robota wynosi 1:200 w mililitrach (ml). Oznacza to, że należy zmieszać 1 ml roztworu czyszczącego z 200 ml wody.

12Następna strona

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy