OP467554

A2 Pro nie działa poprawnie

Zlecam koszenie, nie ma znaczenia jaki typ koszenia, sprawdzałem różne ustawienia, robot zachowuje się tak:
1. Wyjeżdża z bazy - czasami za krótko i nawet reposition nie robi - jak wyjdzie poprawnie jakieś 15cm za stacje to robi repositioning (chociaż nie zawsze!) kręci się do okola i zgłasza błąd. Próbuje wrócić do bazy i też błąd… mimo że stoi na przeciwko bazy. Tragedia…

Chcę zwrócić urządzenie.

Ten post zawiera więcej zasobów.

Musisz się zalogować, aby pobrać lub wyświetlić. Nie masz konta? Rejestracja

Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

2 Komentarz

SQ9ROY 1 Piętro
Podczas ustalania pozycji robot korzysta z GPSa jeśli nad nim znajduje się drzewo, daszek lub znajduje się między ścianami to będzie miał problem z lokalizacją. Przy technologii GPS robot musi widzieć minimum 4 satelity
Chram 2 Piętro
Witam, nie zgodzę się z kolegą. Czyste niebo nad robotem potrzebne jest dla robotów z RTK czyli system naprowadzania za pomocą satelit. Yuka albo  Luba między innymi wykorzystuje ten system. W tym przypadku robot działa za pomocą lidara i kamery. Moja A1 ma domek umieszczony właśnie pod krzewem celem zacienienia i nie mam problemu z robotem.

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy