YV914408

Sprzątanie przy ścianach zygzakiem

Dreame L10s  utra gen2.
Witam. W ostatnim czasie mój robot podczas sprzątania przy ścianach nie jedzie prosto tylko "zygzakiem". Wygląda to tak jakby omijał jakąś przeszkodę co wiąże się z dłuższym i niedokładnym sprzątaniem. Drugi problem to że nie wysuwa podkładek mopa pod meble pomimo że w aplikacji jest to aktywne. Ktoś miał taki problem i wie jak na to zaradzić? Ostatnio edytował(a) YV914408 w dniu 2025-6-8 20:47
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

4 Komentarz

Krystian 1 Piętro
Miałem podobnie, zrestartowałem robota (po prostu przytrzymałem dłużej przycisk wyłączania aż wyłączył i później go włączyłem) i póki co od paru tyg jest git
YV914408 2 Piętro Inicjator wątku
Dzięki za odpowiedź. A czy moje ustawienia się skasują?
Dreame Wsparcie 3 Piętro
Aby rozwiązać Twój pierwszy problem, sprawdź, czy w aplikacji nie ma nakładających się lub przekrzywionych map. Jeśli takie występują, przywróć je do normalnej kwadratowej mapy lub zbuduj mapę na nowo, a następnie obserwuj ponownie.

Możesz również wykorzystać aplikację Dreamhome – „Wejdź na stronę urządzenia” – kliknij „...” w prawym górnym rogu – wejdź w „Ustawienia”, przewiń w dół, aby znaleźć „Aktualizację oprogramowania”, sprawdź dostępne aktualizacje oprogramowania do najnowszej wersji, aby zoptymalizować problem. Zaleca się również włączenie przełącznika „Automatycznej aktualizacji”, aby na bieżąco cieszyć się najlepszymi wrażeniami użytkownika.
Dreame Wsparcie 4 Piętro
Aby rozwiązać Twój drugi problem, wykonaj następujące kroki:

1. **Sprawdź konfigurację sieci:**
   - Upewnij się, że robot jest podłączony do sieci. Automatyczna funkcja wysuwania podkładki mopującej jest dostępna tylko po skonfigurowaniu sieci.

2. **Skonfiguruj ustawienia MopExtendTM:**
   - Przejdź do "Ustawienia > Ustawienia MopExtendTM sterowane AI > MopExtendTM sterowane AI" i upewnij się, że funkcja MopExtendTM sterowana AI jest włączona.

- Zwróć uwagę na trzy tryby wysuwania podkładki mopującej: Inteligentny, Codzienne mycie i Wysoka częstotliwość. Każdy tryb ma inną strategię czyszczenia. Wybierz tryb, który najlepiej odpowiada Twoim potrzebom czyszczenia.

- Aby podkładka mopująca była wysuwana podczas każdego zadania czyszczenia, zalecamy wybranie trybu Wysoka częstotliwość w funkcji MopExtendTM sterowanej AI.

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy