AQ787574

Robot sprzątający l20 ultra

Mój robot od jakiegoś czasu nie wykonuje prawidłowo zleconych zadań. Robota ustawiam zazwyczaj na noc i rano stwierdzam że w aplikacji robot "pauzuje ". Zazwyczaj jest wówczas na bazie. Dla jasności. Owo pauzowanie nie oznacza że robot się ładuje. Poza tym nie ma powodu doładowania bo sprzątnął na przykład 15 m2 i był naładowany w 60%. Poza tym zauważyłam że nie udaje mu się często zadokować prawidłowo. Podchodzi kilkakrotnie do dokowania i albo się uda albo nie. Czasami stanie przed bazą i każe przenieść się na bazę. Czasami wjedzie na bazę ale nie zadokuje prawidłowo i się nie ładuje. Zaznaczę że wyczyściłam robota oraz bazę i zresetowałam robota. Nie pomogło. Poza tym irytuje mnie już resetowanie robota średnio raz w tygodniu. Ostatnio mył pady kilkanaście razy pod rząd aż zabrakło wody. Zrobiłam reset. Minęło kilkanaście dni. Używany może był trzykrotnie i znowu coś się dzieje.
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

3 Komentarz

ET455951 1 Piętro
Zaznaczę też że postawiłam robota przed bazą. Ręcznie włączyłam dokowanie. Robot próbował kilkakrotnie zadokować. Nawet słychać było jak kliknęło przy próbie dokowania. W rezultacie jednak stanął przed bazą i poprosił o umieszczenie go w bazie.
Dreame Wsparcie 2 Piętro
Dziękujemy za kontakt z firmą Dreame. Szczerze przepraszamy za wszelkie niedogodności.

Proszę postępować zgodnie z poniższymi krokami rozwiązywania problemów:
1. Proszę sprawdzić, czy wtyczka jest luźna, aby upewnić się, że stacja dokująca jest zasilana.
2. Proszę umieścić robota w odległości 1-2 metrów przed stacją dokującą i krótko nacisnąć przycisk ładowania. Jeśli nie będzie mógł się normalnie naładować, proszę skontaktować się z zespołem wsparcia w celu uzyskania dalszej pomocy.
   Jeśli będzie mógł się naładować, proszę potwierdzić:
   ① Stacja dokująca powinna być umieszczona przy ścianie, zaleca się, aby lewy i prawy bok miały 5 cm, a przed stacją nie powinno być przeszkód w odległości 1,5 metra;
   ② Trzymać z dala od zakłóceń sygnału, takich jak routery czy telewizory;
   ③ Po przeciwnej stronie nie powinno być odbić w lustrze, takich jak lustra, okna itp.
3. Proszę potwierdzić, że robot działa z stacji dokującej i czy czujnik laserowy LDS na górze robota obraca się normalnie.
4. Proszę potwierdzić, czy koła napędowe robota się ślizgają, utknęły lub są uwięzione podczas pracy.
5. Jeśli powyższe problemy zostały wyeliminowane, proszę spróbować ponownie uruchomić robota i oczyścić go ponownie;
6. Gdy zmieniasz lokalizację stacji dokującej, musisz umieścić robota na stacji dokującej, a następnie rozpoczynać sprzątanie z tej stacji.
7. Jeśli po ponownym uruchomieniu robota nadal występuje problem, proszę spróbować zresetować robota, przenieść stację dokującą w otwarte miejsce i spróbować ponownie sprzątać.
ET455951 3 Piętro
Masakra. A czy przeczytał co napisałam? Masakra zarówno robot jak i serwis

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy