ES016881

Problemy z Dreame X50 Ultra

Posiadam Dreame X50 Ultra od jakiegoś czasu i z każdym miesiącem wychodzą co raz to nowe problemy.
1. Robot samoczynnie uruchamia się w nocy. Raz na jakiś czas robot potrafi wyjechać ze stacji ładowania i jeździć sobie do domu aż się rozładuje. W internecie znalazłem informacje że może to być problem z zasilaniem, ale prąd w stacji ciągle jest, a wcześniej normalnie się ładował.
2. Robot ma problem z dokowaniem. Często choćby próbował wiele razy to nie potrafi wjechać do stacji. Stacja jest pod ścianą, robot ma ok. 2m przed sobą i mert na boki pustego miejsca. Jak już wjedzie to nie styka ładowaniem, muszę poprawiać ręcznie.
3. Ma problem z odsysaniem wody, mimo kilkukrotnego czyszczenia regularnie dostaję "Nieprawidłowy poziom wody w płycie myjącej".
4. Robot gubi mapę w czasie czyszczenia. Wyznaczam mu strefę lub pokój do czyszczenia, a on potrafi dojechać do drugiego końca mieszkania, kiedy na mapie pokazuje że jest w tamtym pomieszczeniu.

Jestem bardzo niezadowolony z tego zakupu, sprzęt za prawie 3000zł a nie dość że czyści gorzej od tańszych robotów, to jeszcze stale problemy które wymieniłem wyżej.

Brak komentarzy

Napisz komentarz

Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy