EW182394

[X50 Ultra] X50 Ultra – jedna z nakładek mopujących odpada podczas pracy

Dzisiaj po raz pierwszy próbowałem uruchomić mojego Dreame X50 Ultra i niestety od samego początku mam problem z jedną z nakładek mopujących.
Jedna z nakładek prawidłowo się mocuje. Magnes działa bardzo dobrze i mocno trzyma uchwyt. Jednak w momencie rozpoczęcia pracy robot zwalnia jeden z uchwytów i nakładka natychmiast odpada.
Próbowałem ponownie zamontować nakładkę, ale problem za każdym razem występuje w ten sam sposób. Druga nakładka działa prawidłowo.
Robot został kupiony w Media Expert Outlet jako produkt opisany jako „Bardzo dobry – Produkt sprawny”. Wady dotyczącej systemu mopowania ani uchwytów na nakładki nie było w opisie produktu.
W praktyce oznacza to, że nie mogę nawet rozpocząć normalnego użytkowania robota, ponieważ problem pojawia się już przy pierwszym uruchomieniu.
Czy ktoś miał podobny problem z X50 Ultra? Czy może to być problem z mechanizmem zwalniania uchwytu, czy raczej z samym uchwytem?
Dodałem film pokazujący problem. Będę również wdzięczny za informację od Dreame, jak najlepiej rozwiązać ten problem w ramach gwarancji.
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

1 Komentarz

Artur Konczynski 1 Piętro
Proszę spróbować przywrócić ustawienia fabryczne reset wykałaczką pod pokrywą robota żeby prawidłowo wykonać reset po wciśnięciu guzika w robocie podążać za wskazówkami

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy