ND536191

Robot nie wraca do stacji

Dzień dobry mam nowego aqua 10 rollera. Przejechał pierwszego dni po mieszkaniu wyczyścił w 50min powiedzmy. Drugiego dnia po 31 zastałam go przed stacją ale nie w niej i nie zrobił całego mieszkania. Nie wiedziałam o co chodzi kliknelam kontynuuj czyszczenie i tak parę razy, bo wracał. Ja patrzę po paru godzinach minęło dalej 31min sprzątania. Okazało się że dalej jeździł po tych samych miejscach. Już ma 2% nie wiem nie chce się ładować jak go stawiam na stacji. Jak klikam ładuj to znowu wyjeżdża i jeździ jak wcześniej. Zaraz mnie coś trafi pomocy 1 dzień go popsuł?
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

2 Komentarz

FP614589 1 Piętro
Zrób Mapowanie bo nie widzi pozostałych pomieszczeń do sprzątania i stacji ładowania
Dreame Wsparcie 2 Piętro
Prosimy wykonać następujące czynności:

1. Proszę sprawdzić, czy stacja dokująca jest prawidłowo podłączona do zasilania i czy jej kontrolki działają.

2. Proszę dokładnie wyczyścić styki ładowania zarówno na robocie, jak i na stacji dokującej. Należy również sprawdzić, czy na kołach robota lub w okolicy stacji nie ma żadnych zabrudzeń ani ciał obcych.

3. Proszę upewnić się, że przed stacją jest wystarczająco dużo wolnego miejsca i że nic nie blokuje dojazdu. Stacja powinna znajdować się na równej powierzchni i być ustawiona stabilnie.

4. Proszę odłączyć stację od zasilania na około 2 minuty, następnie podłączyć ją ponownie i zrestartować robota. Następnie proszę ustawić robota około 1–2 metry przed stacją*i wydać polecenie powrotu do stacji, aby sprawdzić, czy prawidłowo rozpocznie ładowanie.

5. Proszę usuąć starą mapę i spróbuj ją odtworzyć.

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy