Daniel

Problem z kołami Aqua 10 roller

Dzień dobry mam problem z blokującym się kołem w odkurzaczu jak w temacie. Ta nóżka złoży do podnoszenia całego robota przy pokonywaniu przeszkód. Problem polega na tym że nie wraca na swoje miejsce, przez co robót ma problem z wjechaniem do bazy, a także z wysowaniem mopa. W efekcie odkurzacz blokuje się i nie pracuje poprawnie. Wydarzyło mi się to już kolejny razem poprzednio koło wspomagające wróciło na swoją wlasciwą pozycję kiedy robót próbował sam się podnieść do pokonania przeszkody.
Czy istnieje szansa aby wywołać u niego potrzebę podniesienia, lub mechanicznego powrotu do na właściwe miejsce? Czy jest w rozwiązanie to reklamacja produktu.l?

Ten post zawiera więcej zasobów.

Musisz się zalogować, aby pobrać lub wyświetlić. Nie masz konta? Rejestracja

Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

1 Komentarz

Dreame Wsparcie 1 Piętro
Dziękujemy za zgłoszenie.

Jeśli nóżki dystansowe robota zablokowały się po pokonaniu przeszkody i nie chowają się automatycznie, prosimy wykonać następujące czynności:

1. Proszę sprawdzić, czy w okolicy nóżek dystansowych oraz ich mechanizmu nie znajdują się włosy, kurz, nitki lub inne ciała obce. W razie potrzeby należy je dokładnie usunąć.

2. Jeśli nóżka zablokowała się podczas pokonywania progu, prosimy przenieść robota ręcznie na równą powierzchnię. Po ustawieniu urządzenia na płaskim podłożu mechanizm powinien automatycznie się zresetować i schować nóżki.

3. Jeśli nóżki nadal się nie chowają, prosimy całkowicie wyłączyć robota, a następnie ponownie go uruchomić. Jeśli po pierwszym restarcie problem nie ustąpi, można spróbować ponownie uruchomić urządzenie.

4. Prosimy również sprawdzić, czy robot posiada najnowszą wersję oprogramowania. Błędy oprogramowania lub konflikty danych mogą w niektórych sytuacjach powodować zablokowanie mechanizmu nóżek.

Nie zalecamy ręcznego wciskania lub wymuszania schowania nóżek, ponieważ może to spowodować uszkodzenie mechanizmu. Jeżeli po wykonaniu powyższych czynności nóżki nadal pozostają wysunięte, w takim przypadku konieczna może być dalsza diagnostyka urządzenia przez serwis.

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy