SP815583

Problem z odkurzaczem / Ikona pełnego zbiornika

Urządzenie działało prawidłowo przez około 2 miesiące, jednak obecnie pojawił się - miga pomarańczowa ikonka pełnego zbiornika brudnej wody i pojawia się komunikat o konieczności opróżnienia zbiornika, mimo że zbiornik jest pusty.

Wykonałam podstawowe czynności: opróżniłam i dokładnie umyłam zbiornik, sprawdziłam elementy przy filtrze, wysuszyłam urządzenie oraz wymieniłam filtr na nowy. Problem nadal występuje. Po wyjęciu zbiornika komunikat znika, natomiast po ponownym zamontowaniu pustego zbiornika od razu pojawia się ponownie.

Czy ktoś wie, jak to rozwiązać?
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

3 Komentarz

Dreame Wsparcie 1 Piętro
Aby sprawdzić, czy problem uda się rozwiązać samodzielnie, proszę wykonaj poniższe czynności.
1. Wyjmij zbiornik na wodę. Sprawdź dno zbiornika w miejscu styku z jednostką główną – pod kątem zabrudzeń, plam wody, kamienia i upewnij się, że jest czyste.
2. Naciśnij lub delikatnie potrząśnij zbiornikiem na wodę, aby upewnić się, że jest stabilny, nie chwieje się i nie jest przechylony.
3. Usuń zatory powietrza
Czasami, jeśli zbiornik na wodę jest napełniany po raz pierwszy lub nie był używany przez dłuższy czas, w rurach może znajdować się powietrze. Spróbuj wyjąć zbiornik na wodę i zainstalować go ponownie, a następnie uruchom urządzenie i pozwól pompie pracować przez chwilę, obserwując, czy słychać bulgotanie/odgłos przepływu wody.
4. Czasami system może wykryć zacięcie lub awarię czujnika. Aby zresetować urządzenie, naciśnij i przytrzymaj jednocześnie przycisk samoczyszczenia znajdujący się na górze urządzenia oraz przycisk sterowania głosowego z tyłu.
KZ380888 2 Piętro
Co jest przyczyną głośnej pracy silnika. Warkot okropny
GZ871383 3 Piętro
Robot dreame L 10 prime nie czyści podkładek mopa komunikat wydaje o czyszczeniu stacje tez czyści tylko nie mopów ani podczas programu ani osobno na polecenie z aplikacji

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy