VB875790

[X50 Ultra] Problem z woda, ciagle wysoki stan w kratce dolnej wody

Cześć,
mam problem z Dreame X50 Ultra i chciałbym zapytać, czy ktoś miał podobną sytuację albo czy może robię coś nie tak.

W stacji dokującej zauważyłem, że woda cały czas kapie / przedostaje się na dół do tacki myjącej. W efekcie w podstawie zbiera się za dużo wody i aplikacja regularnie pokazuje błędy typu:

„Nieprawidłowy poziom wody we wkładzie myjącym”
oraz
„Za dużo wody na tarce. Oczyść filtr tarki i rowek filtra tarki przed uruchomieniem zadania”.

Czyściłem filtr, rowki, tackę i elementy wskazane w aplikacji, ale problem wraca. Na liście zdarzeń widać, że komunikaty pojawiają się wielokrotnie w krótkich odstępach czasu. Czasami zadanie czyszczenia zostaje zakończone, ale później znów pojawia się komunikat o nieprawidłowym poziomie wody.

Na zdjęciach widać też wodę stojącą w dolnej części stacji. Wygląda to tak, jakby układ dozowania albo odprowadzania wody nie działał prawidłowo, ewentualnie coś nieszczelnie przepuszcza wodę ze zbiornika / obiegu.

Czy według Was to może być normalne zachowanie, kwestia źle włożonego zbiornika / filtra / wkładu myjącego, czy raczej wada urządzenia kwalifikująca się do reklamacji lub serwisu?

Będę wdzięczny za podpowiedzi, zanim zgłoszę to oficjalnie do serwisu.

Ten post zawiera więcej zasobów.

Musisz się zalogować, aby pobrać lub wyświetlić. Nie masz konta? Rejestracja

Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

3 Komentarz

icyrin 1 Piętro
Sprawdź kanaliki i gumy przy zbiorniku na ścieki.. i te w stacji czy coś się nie zatkało.
PN511558 2 Piętro
Witam uruchomiłam urządzenie. Powinno się naładować. Po włączeniu przycisku „rozpocznij ładownie” wyjeżdża ze stacji. Nienaładowany. O co chodzi ?
WL449166 3 Piętro
Dzień dobry. Mam problem z mopami, które działają na sucho. Nie pobierają wody pomimo tego że jest w zbiorniku. Co w takiej sytuacji robić?

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy