FR484520

Robot sprzatajacy ma rozladowaną baterie i nie włącza sie

Robot ma rozladowaną baterię do 0,i mimo zaparkowania q stacji bazowej, w ogole nie podejmuje ładowania i nie włącza się. Naturalnie stacja jest podłączona do prądu
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

4 Komentarz

icyrin 1 Piętro
A stacja podaje w ogóle prąd na robota? Możesz multimetrem zobaczyć  jakie jest napięcie na stykach.
Pewnie zaczyna podawać dopiero jak jakiś czujnik wykryje go na miejscu więc trzeba by go tam wsadzić i czymś cienkim ze styków sprawdzić Ostatnio edytował(a) icyrin w dniu 2026-6-22 13:59
Dreame Wsparcie 2 Piętro
1. Sprawdź, czy stacja bazowa jest zasilana i czy kontrolka świeci się prawidłowo.

2. Sprawdź, czy styki ładowania w punkcie dokowania są czyste; brud może mieć negatywny wpływ na styk.

3. Upewnij się, że robot jest prawidłowo umieszczony i dociśnij go do dołu.

4. Robot bez zasilania zaświeci się i wyświetli LED po ręcznym umieszczeniu go z powrotem w stacji bazowej w celu naładowania; sprawdź to.

5. Po pomyślnym dokowaniu aplikacja wyświetli odpowiedni status; sprawdź, czy są dostępne.
IF597490 3 Piętro
Mam ten sam  problem robot się nie ładuje, aktywuje go ręcznie jest komunikat ładowanie świeci się na zielono po czym po niedługim czasie wyłącza się .
RB703485 4 Piętro
U mnie jest to samo , wszystko wyczyszczone, stacja jest włączona a robot nic nie robi , nie palą się jego diody , styki w stacji i robocie są czyste , co zrobić ? Do naprawy ? Mam L50pro  ultra, jest jakiś reset , oprócz tego do Wi-Fi?

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy