GV244101

Robót koszący A1pro 1000

Cześć mój robót nie wraca do bazy w czasie deszczu .W ustawieniach zaznaczyłem że ma wracać do bazy .Jaka może być przyczyna ?Wspomne że mam go dopiero dwa tygodnie
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

1 Komentarz

Dreame Wsparcie 1 Piętro
Proszę sprawdzić następujące kwestie:

Czy funkcja ochrony przed deszczem (Rain Protection) jest nadal aktywna w aplikacji. Po niektórych aktualizacjach ustawienia mogą zostać zmienione. Gdy funkcja działa prawidłowo, robot powinien przerwać koszenie i wrócić do stacji po wykryciu deszczu.
Proszę wyczyścić moduł LiDAR znajdujący się na górze urządzenia. Czujnik odpowiada również za wykrywanie kropli wody i problemy z jego działaniem mogą wpływać na reakcję na deszcz.
Sprawdzić, czy robot potrafi normalnie wrócić do stacji po ręcznym naciśnięciu przycisku „Powrót do stacji”. Jeśli nie, należy sprawdzić przeszkody na trasie, położenie stacji oraz czystość elementów odblaskowych stacji.
Upewnić się, że stacja dokująca nie była przestawiana. Zmiana położenia stacji może powodować problemy z nawigacją i powrotem.
Zrestartować robota i sprawdzić, czy dostępna jest nowsza wersja oprogramowania.

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy