AI830235

Problem z ładowaniem

Witam. Jestem posiadaczem dwóch odkurzaczy L10s - ultra gen 2. Od jakiegoś czasu w jednym mam problem z ładowaniem, gdyż robot nie może docisnąć do styków w stacji bazowej. Wjeżdża na stację bazowa ale nie słychać charakterystycznego kliku, koła próbują, czyli się kręcą ale styki się nie łączą. Dopiero po ręcznym dociśnięciu robot łączy się i zaczyna ładować. Dodam że czyściłem styki w stacji oraz robocie oraz czyściłem podstawkę po której jeżdżą koła ( koła też są czyste) . Dodam że urządzenie jest jeszcze na gwarancji. Co robić, proszę o pomoc
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

2 Komentarz

Veyron 1 Piętro
Oddać na gwarancję 😆
Dreame Wsparcie 2 Piętro
Może to wskazywać na problem z mechanizmem dokowania, sprężynowymi stykami ładowania lub ustawieniem robota względem stacji.
Proszę sprawdzić następujące kwestie:
Czy styki ładowania na robocie i stacji są całkowicie czyste oraz nie są wciśnięte lub zablokowane.
Czy robot prawidłowo wjeżdża do stacji i czy stacja stoi na równej, stabilnej powierzchni.
Czy przednie kółko oraz koła napędowe obracają się swobodnie i nie są zablokowane przez włosy lub zabrudzenia.
Czy tylna część robota nie opada zbyt nisko podczas dokowania.
Czy koła ślizgają się z powodu zużycia.
Jeżeli powyższe środki okażą się nieskuteczne, prosimy o oddanie sprzętu do serwisu.

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy