Marcin

Mam problem z Dreame A2 2000 i ochroną przed deszczem.

Podczas ulewy robot nie reaguje prawidłowo na opady. Nie chodzi o lekki deszcz czy mżawkę, ale o intensywne opady. Zamiast automatycznie wrócić do stacji, nadal porusza się po trawniku, zacina się, kręci w miejscu i wykonuje losowe manewry.

Aby wrócił do garażu, muszę ręcznie zatrzymać koszenie i wymusić powrót do stacji. Niestety nawet wtedy, podczas ulewy, często ma problem z prawidłowym dotarciem do garażu.

To nie jest jednorazowy przypadek. W ostatnim czasie opady występują u mnie praktycznie codziennie lub co 2 dni i sytuacja powtarza się za każdym razem.
Czy ktoś z użytkowników Dreame A2 2000 spotkał się z podobnym problemem? Czy jest to kwestia ustawień, oprogramowania, czy może wadliwego czujnika deszczu? Chętnie poznam Wasze doświadczenia i ewentualne rozwiązania
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

5 Komentarz

Dreame Wsparcie 1 Piętro
A2 pozwala użytkownikom wybrać, czy włączyć ochronę przed deszczem i ustawić czas jej działania. Po włączeniu tej funkcji urządzenie automatycznie powróci do stacji bazowej po wykryciu deszczu i automatycznie wznowi wykonywanie niedokończonych zadań po upływie ustawionego czasu ochrony.
Jeżeli ta funkcja jest włączona, a robot nadal nie wykryje deszczu i nie powróci, oznacza to awarię czujnika i konieczność odesłania robota do naprawy.
Marcin 2 Piętro Inicjator wątku
To jest nowy robot koszący mam go od 7 dni już mam go wysyłać do naprawy ? Funkcja wykrywania deszczu włączona Ostatnio edytował(a) Marcin w dniu 2026-6-8 19:56
Jeśli jest to nowe urządzenie, możesz poprosić sprzedawcę o jego zwrot lub wymianę.
Marcin 3 Piętro Inicjator wątku
Mam problem z przednim kołem jest przyblokowane nie obraca sie prawidłowo gdzie mogę uzyskać pomoc w tej sprawie
MI099708 4 Piętro
Mam ten sam problem po aktualizacji nie reaguje na deszcz

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy