RK619446

Stacja dokujaca

Cześć mam robota X49Ultra complete. Od jakiegoś czasu nie wraca do stacji dokującej. Zatrzymuje się przed nią i komunikuje że należy przenieść robota do stcji dokującej. Zresetowałam mapę, zresetowałam robota ale cały czas jest ten sam problem. Jak go rozwiązać?
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

1 Komentarz

Dreame Wsparcie 1 Piętro
1. Proszę sprawdzić, czy wtyczka zasilająca jest luźna, aby upewnić się, że stacja dokująca jest włączona.
2. Umieść robota w odległości 1-2 metrów przed stacją dokującą i krótko naciśnij przycisk powrotu. Jeśli nie będzie mógł wrócić do stacji, trzeba go będzie odesłać do serwisu do testów. Jeśli może wrócić, proszę potwierdzić następujące:
   - Stacja dokująca powinna być umieszczona przy ścianie, najlepiej z 0,5 metra wolnej przestrzeni po każdej stronie i 1,5 metra z przodu, bez żadnych przeszkód.
   - Należy trzymać ją z dala od zakłóceń sygnałowych, takich jak routery i telewizory.
   - Nie powinno być powierzchni odbijających bezpośrednio naprzeciwko, takich jak lustra czy okna.
3. Kiedy robot rozpoczyna pracę z stacji dokującej, sprawdź, czy czujnik laserowy LDS na górze robota obraca się i działa prawidłowo.
4. Upewnij się, że koła napędowe nie ślizgają się, nie utknęły ani nie są zablokowane podczas pracy.
5. Jeśli powyższe problemy zostały wykluczone, proszę spróbować zresetować robota, a następnie ponownie spróbować wykonać sprzątanie.
6. Przy zmianie położenia stacji dokującej upewnij się, że robot wróci na stację dokującą i rozpocznie sprzątanie stamtąd.
7. Jeśli po zresetowaniu robota wciąż występują problemy, proszę spróbować zresetować robota i przenieść stację dokującą do bardziej otwartej przestrzeni, a następnie ponownie przetestować sprzątanie.

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy