DX877008

Problem z pompką wody robota L20 Ultra

Cześć, mam problem z moim Dreame L20 Ultra i nie wiem czy to wada oprogramowania czy usterka.
Gdy w aplikacji wybieram opcję opróżniania zbiornika wody w robocie, nic się nie dzieje i pompka nie startuje. Co ciekawe, jeśli w trakcie tej operacji wyjmę robota ze stacji, pompka natychmiast zaczyna pracować. Podobnie wygląda sytuacja przy mopowaniu – robot jeździ z suchymi mopami i nie dozuje wody. Dopiero po ponownym zadokowaniu i drugim uruchomieniu mopowania wszystko działa normalnie.
Wygląda to tak, jakby pompka była sprawna, ale nie uruchamiała się w odpowiednim momencie w normalnym cyklu pracy. Próbowałem już resetu robota i stacji, sprawdziłem zbiorniki wody i wszystko wydaje się w porządku. Sama pompka też działa, bo uruchamia się po wyjęciu robota.
Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Zastanawiam się, czy to znany problem z firmware, czy raczej usterka sprzętowa. Każda wskazówka będzie mile widziana, dzięki!
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

2 Komentarz

Dreame Wsparcie 1 Piętro
Dzień dobry. Opisany przez Ciebie problem jest bardzo rzadki. Jeśli wadliwy program nadal działa po próbie jego zresetowania, najprawdopodobniej problem dotyczy elementu sterującego, takiego jak płyta główna. W takim przypadku należy oddać urządzenie do serwisu.
Mam wrażenie, że problem pojawił się po aktualizacji oprogramowania. Czy jest możliwość cofnięcia poprzednich wersji oprogramowania robota?

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy