GB566170

Nie pobiera wody do mycia

Witam. Mam taki problem że mój robot przestał pobierać wodę do mycia podłogi. Jak również myje szczotkę na sucho bez wody. Wszystko czyszczone regularnie. Woda jest jak również brudna usunięta. Pomocy co mogę zrobić?aqua Roller 10 Ostatnio edytował(a) GB566170 w dniu 2026-5-4 17:13 Ostatnio edytował(a) GB566170 w dniu 2026-5-4 17:25
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

3 Komentarz

XQ191069 1 Piętro
Witam mój robót nie może znaleźć drogi do bazy ,a po za tym po myciu jest duża ilość wody która wylatuje dołem tak jak by jej nie pompował z powrotem jak można złożyć reklamacje
LINK:https://dreame-ws.fscloud.com.cn/t/dreameinternational/wss/index.html#/home
Dreame Wsparcie 2 Piętro
To najczęściej problem związany jest z:
zablokowanym przepływem wody
zapowietrzeniem układu
zabrudzeniem zaworu zbiornika
lub problemem z pompą wody.
Prosimy spróbować poniższych czynności:
1.  Wyjąć zbiornik czystej wody i sprawdzić zawór na spodzie
po naciśnięciu powinien swobodnie podawać wodę.
2.  Dokładnie wyczyścić styki oraz miejsce montażu zbiornika
3.  Po wykonaniu pełnego cyklu czyszczenia sprawdź, czy wlot wody w ogonie robota jest mokry po opuszczeniu przez robota stacji bazowej. Podczas mycia podłóg należy sprawdzić, czy otwór wylotowy wody nad mopem jest mokry.
4.  Uruchomić funkcję samoczyszczenia 2–3 razy pod rząd. Czasami pomaga odpowietrzyć układ wodny.
5.  Sprawdzić, czy dysze przy rolce nie są zatkane kamieniem lub zabrudzeniem

Jeśli urządzenie nadal całkowicie nie pobiera wody, możliwa jest usterka pompy lub modułu wodnego i wtedy konieczna może być diagnostyka serwisowa.

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy