Manito

Matrix 10 ultra

Ja mam pytanie odnośnie akumulatora. Muszę chyba ładować na 100%, aktualnie jest ustawiona na 90%. Mieszkanie 65 m2, wiadomo, powierzchnia typowo do sprzątania jest dużo mniejsza... Niestety ten badziew nie daje rady, jedzie się ładować. Już wyjaśniam, dlaczego robot musi chodzić na maks. odkurzanie. Niestety z mopami ten tryb nie działa, więc jedzie sumarycznie 2x: raz odkurza, raz mopuje. Zaplanowane sprzątanie ma o 13:20, jest już 16:20, on biedny jeszcze nie skończył... Co robię źle? Dodam, że maks. odkurzanie nadal nie sprząta dokładnie. Mam kota, więc jest żwirek. Miałem Roborock S8, niby mniejsza moc, ale sprzątał o niebo lepiej, nie gubił się tak i nie przy maksymalnej mocy.

Ten post zawiera więcej zasobów.

Musisz się zalogować, aby pobrać lub wyświetlić. Nie masz konta? Rejestracja

Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

4 Komentarz

Dreame Wsparcie 1 Piętro
1. Tryb (oddzielne odkurzanie i mopowanie)
Działa w trybie „mop po odk ”— najpierw odkurza, a następnie mopuje.
Dzięki temu unika mieszania brudu z wodą, ale faktycznie oznacza to dłuższy czas pracy (czasami nawet x2).
Jeśli chcesz zaoszczędzić czas, po prostu kliknij „odk i mop”, aby jednocześnie odkurzać i mopować.
2. Maksymalna pojemność baterii
W ustawieniach, w opcjach baterii, możesz skonfigurować środki ochrony baterii, dzięki którym urządzenie nie będzie ładowane w pełni. Ustawienie to można dostosować do poziomu od 80% do 100%.
3. Żwirek dla kota
“Ustawienia czyszczenia podłóg” obejmują funkcję wzmocnienia siły ssania dużych cząsteczek. Gdy urządzenie wykryje podobne cząsteczki, automatycznie zwiększy moc. Na początku procesu czyszczenia można ustawić stosunkowo niską moc, aby oszczędzać energię elektryczną.
Manito 2 Piętro Inicjator wątku
Problem polega na tym, że przy małej mocy nie pochłania tych drobinek i nie włącza większej mocy ssania. Ba, on przy maksymalnej mocy średnio sobie radzi. Również nie widzę zakładki o ustawieniu, kiedy ma suszyć mopy. Czyli jak mam sprzątanie o 13:30, zajmuje mu to średnio 1,5-2 godziny (nie liczyłem, ale tak mniej więcej kończy o 16:00). Następne sprzątanie jest o 18:00, więc tak naprawdę chodzi i suszy pół dnia, a i tak nie wysuszy tych mopów przed kolejnym sprzątaniem. A gdybym ustawił więcej tych procesów, to będzie cały dzień chodzić i suszyć? Czy jest możliwość, że w najbliższej lub dalszej przyszłości będzie funkcja, by to regulować? Chyba że ja tej zakładki nie widzę.
Jeśli chodzi o siłę ssania i czas pracy na baterii, możesz rozpocząć od użycia trybu wysokiej mocy i skorzystania z funkcji „Strefa”, aby skierować robota do odkurzenia obszaru z kuwetą. Następnie przełącz na standardowe ustawienie ssania, aby przeprowadzić sprzątanie całego domu.
Urządzenie jest zaprogramowane tak, aby automatycznie prać i suszyć nakładki mopujące po zakończeniu każdego cyklu sprzątania. Rozwiązanie to ma na celu zapobieganie powstawaniu nieprzyjemnych zapachów oraz hamowanie rozwoju bakterii; minimalny czas trwania cyklu suszenia wynosi dwie godziny. Jeśli przerwa między dwoma kolejnymi cyklami sprzątania jest krótka, nakładki mopujące mogą faktycznie nie wyschnąć całkowicie; jednakże – zważywszy na to, że nakładki te właśnie przeszły cykl prania – ewentualna pozostała wilgoć nie wpłynie negatywnie na skuteczność kolejnego sprzątania.

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy