GW095815

[X40 Ultra Complete] Zdecydowanie zakup roku!

Mam już od jakiegoś czasu Dreame X40 Ultra i szczerze mówiąc jest to zdecydowanie zakup roku! Na początku podchodziłam do niego dość sceptycznie, bo cena nie jest mała. Jednak po porządnym researchu zdecydowałam się wybrać ten model, oczywiście bardzo szybko okazało się, że to sprzęt, który realnie ułatwia codzienne życie.
Przede wszystkim naprawdę dokładnie sprząta, wymiatając każdy kąt przy użyciu szczotki bocznej. Świetnie sobie radzi zarówno na twardych podłogach, jak i na dywanach – bez problemu zbiera kurz, sierść i drobne okruchy. System mopowania też jest na bardzo wysokim poziomie – podłogi są naprawdę czyste, a nie tylko „przetarte”.
Ogromnym plusem jest stacja dokująca, która praktycznie zdejmuje z użytkownika większość obowiązków. Automatyczne opróżnianie, mycie oraz suszenie mopów to wielkie ułatwienie. Raz na jakiś czas wystarczy tylko opróżnić pojemnik na brudną wodę oraz dolać świeżej do drugiego pojemnika. Jest to zdecydowanie minimum wysiłku, a codzienny widok posprzątanego domu to świetne uczucie.  
Wspomnę tez o czymś, co totalnie mnie zaskoczyło – ten robot stał się trochę „nianią” dla mojego psa. System wykrywania zwierząt działa naprawdę na najwyższym poziomie. Odkurzacz bez problemu omija pupila, nie stresuje go, a jednocześnie dokładnie sprząta wokół niego. Szczerze mówiąc, wcześniej zastanawiałam się nawet nad zakupem kilku kamer do monitorowania zachowania mojego psa podczas mojej nieobecności. Teraz jednak zupełnie nie czuję takiej potrzeby – dzięki temu, jak inteligentnie działa ten odkurzacz mam poczucie kontroli i bezpieczeństwa bez dodatkowych urządzeń.
Sterowanie przez aplikację jest intuicyjne i daje sporo możliwości. Ważne jest, że można dostosować tryb pracy do własnych potrzeb. Sprzęt dobrze radzi sobie też z omijaniem przeszkód, co w domu z kablami czy drobnymi przedmiotami jest naprawdę ważne. No może czasem ma problem z suszarką na pranie i lubi ją przesunąć tam i ówdzie, ale to malutki mankament.
Akcesoria do robota są dostępne w wielu miejscach, ale należy robić dobry research, by trafić na oryginalne części, bo zamienniki są wątpliwej jakość. Oryginały jednak też trochę kosztują, ale to koszt który ponosi się raz na pół roku, bo zużywają się naprawdę powoli. Wystarczy tylko dbać o regularne konserwowanie oraz czyszczenie robota i wszystko będzie idealnie.
Podsumowując – Dreame X40 Ultra to bardzo zaawansowany robot sprzątający, który faktycznie spełnia swoje obietnice. Jeśli ktoś szuka sprzętu, który odciąży go z codziennych obowiązków i zrobi to naprawdę dobrze (a przy okazji zadba o bezpieczeństwo zwierzaka), to zdecydowanie warto go rozważyć. Malutkie wady giną w morzu zalet, więc ja naprawdę gorąco polecam!

Ten post zawiera więcej zasobów.

Musisz się zalogować, aby pobrać lub wyświetlić. Nie masz konta? Rejestracja

Brak komentarzy

Napisz komentarz

Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy