OT608746

[X40 Ultra Complete] Opinia po roku użytkowania X40 Ultra Complete

Robot kupiony 04.03.2025 w MediaExpert. Po kilku miesiącach robot nie wracał do bazy - złożona reklamacja przez formularz MediaExpert ( aby było szybciej sugerowane jest aby składać reklamację prlsto do Dreame) Wymieniono płytę główną i baterię.
Druga awaria nastąpiła we wrześniu 2025. W trakcoe sprzątania robot próbował wjechać do bazy, ale bezskutecznie. Głosił komunikat aby wsadzić go ręcznie. Wymieniono zaczep w bazie i robocie.
Po powrocie z serwisu kolejna awaria. Tym razem nie zakładał padów mopujących- komunikat aby założyć ręcznie.
Jako, że było to już trzecie uszkodzenie postanowiłem reklamować go z tytułu rękojmi. Jednak MediaExpert odrzuciło moją prośbę bo dwie pierwsze naprawy realizowane były jako gwaracja Dreame, a dopiero trzecia z tytułu rękojmi..... No cóż jeśli w niespełna rok sprzęt zepsuł się poważnke 3 razy to śmiem twierdzić "co się odwlecze to nie uciecze"
Mieli prawo naprawic to naprawili. Protokół wykazał wymianę: płytę główną (drugi raz), silnik mopa, pompę wylotową, zbiornik na wodę oraz koło przednie.  Serwis stwierdził, że używam brudnej wody i zaleca wodę czystą.... Mieszkam w moeście wojewódzkim w nowym domu, z przyłączem wody miejskiej, mam filtry na wejściu i zmiękczacz wody. Nie wiem, ale w takim wypadku te roboty chyba trzeba zalewać wodą demineralizowaną.
Przy okazji trzech wysyłek sprzęt tak jest sponoewierany że wylądował w pomieszczeniu pod schodami, aby go nie oglądać.
Czy jestem zadowolony odpowiedzcie sobie sami.....

Mam też filmiki jak robot błądzi, ale sobie daruję.

Ten post zawiera więcej zasobów.

Musisz się zalogować, aby pobrać lub wyświetlić. Nie masz konta? Rejestracja

Brak komentarzy

Napisz komentarz

Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy