AR595919

Dźwięki szurania podczas jazdy

Mam nowego robota niestety podczas jazdy na wprost wydaje on dźwięki szurania.

Ten post zawiera więcej zasobów.

Musisz się zalogować, aby pobrać lub wyświetlić. Nie masz konta? Rejestracja

Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

4 Komentarz

CQ294390 1 Piętro
Do serwisu i robot zniknie w czasoprzestrzeni na 90 dni, nie polecam, obsługa dno I wodorosty
Dreame Wsparcie 2 Piętro
Proszę zdejmij szczotkę boczną, osłonę szczotki głównej, szczotkę główną i uchwyt tacy mopa z dolnej części robota i sprawdź je.

1. Sprawdź, czy szczotka boczna nie jest zdeformowana lub zaplątana w obce przedmioty.

2. Szczotka główna lub plastikowe części mogą ocierać się o podłogę. Upewnij się, że gumowa szczotka główna i osłona szczotki głównej są prawidłowo zamontowane.

3. Jeśli po zamontowaniu szczotki głównej słychać nietypowe dźwięki, zdejmij szczotkę główną i sprawdź, czy jej końce nie są zaplątane. Podczas montażu osłony szczotki głównej upewnij się, że wszystkie cztery jej boki są mocno dociśnięte.

4. Naciśnij z obu stron koło napędowe i przesuń je, aby sprawdzić, czy się obraca. Sprawdź, czy po zwolnieniu nacisku sprężynuje i dokładnie je wyczyść.

5. Obróć kółka jezdne, aby sprawdzić, czy są gładkie. Jeśli nie, dokładnie je wyczyść.

6. Wyczyść wkład filtra i upewnij się, że jest całkowicie suchy przed użyciem.
AR595919 3 Piętro Inicjator wątku
Robot ewidentnie trze osłoną szczotki głównej o podłogę, próbowałem wielokrotnie zdejmować i zakładać osłonę żeby upewnić się czy jest dobrze zamknięta. Niestety za każdym razem efekt jest ten sam i dalej słychać dźwięk spod odkurzacza.
AR595919 4 Piętro Inicjator wątku
Robot wrócił z naprawy. W serwisie wymienili osłonę szczotki, robot dalej wydaje dźwięki wydaje mi się że jest jeszcze gorzej niż przed serwisem. Zgłosiłem już odstąpienie od umowy i poprosiłem o zwrot środków od sprzedawcy. Jestem bardzo zawiedziony i nie polecam.

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy