tomsonico

X60 Ultra Complete

Po włączeniu mopowania gorącą wodą, a także mycia w gorącej wodzie podkładek mopa zauważyłem, że woda w zbiorniku na brudną wodę po czyszczeniu podkładek mopa jest zimna (nie jest nawet letnia) tak samo same podkładki kiedy robot wyjeżdża ze stacji do mycia podłogi są zimne. Wiem, że nie jest to odosobniony problem. Czy ktoś jeszcze ma ten problem? Czy ktoś oddawał już urządzenie na serwis gwarancyjny?
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

4 Komentarz

MF988139 1 Piętro
Tez mam tego robota i jest to samo te 100C to chyba jakis bajer tak samo jak te 35000 ciągu moj stary irobot przy kliku razach mniejszym ciągu dokładniej odkurza nigdy więcej żadnego chinola choć irobot tez juz chinol
VT666241 2 Piętro
Jak zmienić je?yk na polski
Dreame Wsparcie 3 Piętro
Moduł grzewczy stacji bazowej może osiągnąć temperaturę 100°C podczas mycia mopa. Jednak ze względów bezpieczeństwa, pod koniec mycia, aby schłodzić mop i moduł, wtryskiwana jest zimna woda. Nie należy również dotykać modułu grzewczego bezpośrednio rękami bezpośrednio po umyciu mopa, aby uniknąć oparzeń.

Zasada mycia mopem w wodzie o temperaturze 40°C opiera się na wykorzystaniu materiałów magazynujących energię do magazynowania ciepła wytwarzanego podczas 100°C mycia mopem. Na energię tę wpływają jednak czynniki środowiskowe i temperatura wody; im niższa temperatura podłogi, tym szybciej nastąpi jej utrata.
Rozumiem o co chodzi. Ale w moim przypadku robot nie używa cieplej wody do mycia podłogi i jestem tego pewien na 100%. Wyjeżdżając ze stacji do mopowania jego podkładki są zimne, tak jak woda w zbiorniku do mopowania. Wiem tylko, że grzałki pod padami mopującymi działają, bo to mogę sprawdzić. Wiem, że podczas testów robota w redakcji AGDmaniak mieli ten sam problem i potwierdziliście, że problem jest znany w większej liczbie urządzeń.

Tak czy siak, jestem bardzo zadowolony z urządzenia.

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy