QR498982

Urządzenie mopuje na sucho

Urządzenie mopuje na sucho Pomimo ustawienia mopa na najwyższą wilgotność -
Nie pobiera wody i nie oddaje brudnej
Aktualizacje zrobione
Wszystko zawsze robione w terminie
Był praktycznie nie używany od zakupu
Teraz miał 3 miesięce przerwy
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

6 Komentarz

Dreame Wsparcie 1 Piętro
Zalecamy najpierw przeprowadzenie pełnego cyklu czyszczenia, zwracając szczególną uwagę na następujące kontrole:

1. Czy zbiornik czystej wody w stacji bazowej jest prawidłowo uszczelniony? Czy poziom wody spadł po cyklu?

2. Czy wylot wody nad uchwytem mopa jest mokry?

3. Czy mop jest mokry po cyklu samoczyszczenia? Czy w zbiorniku na ścieki znajduje się brudna woda?

Jeśli nie płynie ani czysta, ani ścieki, może to oznaczać problem z modułem zasilania wodą lub pompą stacji bazowej, wymagający serwisu posprzedażowego. Prosimy o oddanie sprzętu do serwisu. https://dreame-ws.fscloud.com.cn ... ss/index.html#/home
GY845034 2 Piętro
Chcę włączyć funkcję pielęgnacji podłogi drewnianej ale ukazuje się komunikat o konieczności uzupełnienia zbiornika C. Zbiornik jest uzupełniony. Nadal nie mogę włączyć tego programu
WI632002 3 Piętro
Dreame l10s pro gen 2. Mop nie zostawia śladów wody, po mopownaiu pomieszczenia pady są praktycznie suche. Dla pewności ustawiłem samo mopowanie na poziom głęboki i najwyższy poziom namoczenia. Słyszę że pompa podaje wodę co jakiś czas, pady nie są moim zdaniem wystarczająco mokre. Czy mógłby ktoś wstawić zdjęcie składów jakie zostawia robot podczas po 15/20 minutach mopowania. Wersja PRO nie ULTRA
To są ślady mopowania na średnim poziomie nie najwyższego namoczenia
WI632002 4 Piętro
Dzięki za zdjęcia, w takim razie coś jest u mnie nie tak. Po mopowaniu ok 15m2 mop już jest praktycznie suchy. Jeszcze zapytam o to skąd on podaje wodę na mopy? Zlokalizowałem 5 dziurek w okolicy padów - 2 są na śrubki ( więc z nich nie), 2 małe (średnica coś ok. Grubość igły/wykałaczki) i jedna dziurka ok.5mm nad chyba lewym pasem. Nie do końca wiem skąd ta woda ma wyciekać. Na Państwa zdjęciu niestety jest chyba inny model, a to jest chyba istotne, nie mniej jednak dzięki za fatygę Ostatnio edytował(a) WI632002 w dniu 2026-3-28 22:42
WI632002 5 Piętro
Dodam że robot sygnalizuje o demontażu i montażu zbiornika więc wie że go ma, pady się kręcą.

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy