MO389314

Niedokończone zadanie

Cześć! Czy ktoś z was spotkał się z tym że robót A1 Pro nie dokończył zadania? Czy jest szansa aby wystartował od miejsca gdzie skończył kosić, a nie włączać koszenie od nowa na całym obszarze?
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

5 Komentarz

VJ935773 1 Piętro
Mam to samo. Czy moze sam ruszac od miejsca w ktorym skonczyl?
XQ743966 2 Piętro
Można ustawić strefę na niedokończoną część i wysłać go do tej strefy ze stacji.
MO389314 3 Piętro Inicjator wątku
Tak, też w ten sposób robiłem. Jednak z moich obserwacji wiem z czego wynika problem nieskończenia zadania.
Aplikacja podpowiada czas potrzebny na słodzenie całości. Jeśli robot sie nie wyrobi a minie czas to kończy zadanie. Trzeba wydłużyć czasy w harmonogramie mimo sugestii aplikacji o czasie trwania koszenia.
OJ024219 4 Piętro
U mnie trzykrotnie bylo tak, że zadanie się rozpoczęło,  robot wyjechał z bazy. Po chwili komunikat, że zadanie zostało zakończone, ale robot nawet nie zaczął kosić.
Harmonogram był ustawiony na cały dzień.
Musiałem ręcznie włączyć koszenie ponownie.
Dreame Wsparcie 5 Piętro
Aby rozwiązać problem, proszę postępować zgodnie z poniższymi krokami:
1. Sprawdź aktualną wersję oprogramowania urządzenia oraz mapę w aplikacji. Jeśli wersja oprogramowania jest niższa niż 1322, może to być spowodowane nakładającymi się obszarami na mapie, które nie spełniają naszych standardów mapowania. Należy nakierować użytkownika na ustandaryzowanie mapy lub aktualizację do najnowszej wersji oprogramowania.

2. Jeśli mapa jest zgodna lub oprogramowanie jest aktualne, proszę sprawdzić, czy są jakiekolwiek przeszkody blokujące ścieżkę połączenia, takie jak zwisające gałęzie, krzewy, wierzby lub wysokie trawy, które mogą utrudniać przejazd A1. Należy poprowadzić użytkownika do zbadania otoczenia i zadbania o nie ręcznie lub zmiany lokalizacji przejścia.

3. Sprawdź, czy w obszarze koszenia znajdują się wąskie ścieżki (≤1,5 m). Jeśli ścieżka jest zbyt wąska, A1 może uznać, że nie może przez nią przejść. Należy wykluczyć wąskie segmenty z obszaru koszenia i rozważyć zdefiniowanie ich jako przejścia.

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy