Domi

Misja: Good Hair Day

Słuchajcie,bądźmy szczere: celebrowanie naszej „siły i wielozadaniowości” w Dzień Kobietbrzmi dumnie w życzeniach, a w rzeczywistości bywa po prostu jak… Maraton.Bieganie od obowiązku do obowiązku, do pracy, domu, na zakupy, zajęcia… Do tegozadbaj o siebie: włosy, cerę, ciało, umysł. Kto ma na to czas? Już wiem, że niewydłużę magicznie doby, więc wybieram technologię które ułatwiają mi życie i wyrywajądodatkowe minuty każdego dnia. W oko wpadła mi Dreame Gusto i to ją chcęprzetestować!

Dlaczego?

Jestemfanką porannego suszenia włosów, ale też fanką długiego spania. I zawsze ranozadaję sobie pytanie: wyjść z domu niedosuszonymi włosami (i ryzykowaćprzeziębienie) czy spóźnić się na poranną odprawę w pracy?

Moja nowa suszarka musi podołać kilku,podstawowym wyzwaniom:

Wyzwanienr 1: Zmęczenie materiału. Moja obecna suszarka działa dzielnie od 8 lat, alefunkcjonuje już na zasadzie „wszystko albo nic” – czyli albo parzy skórę głowyjak mi się spieszy, albo uszy w wieczność na chłodnym trybie. Efekt? Albo mamna głowie „siano” które dodatkowo trzeba ułożyć na szczotkę lub wyprostować prostownicąalbo dostaję ochrzan od szefa za bycie w pracy 10 minut później. Chcę czegoświelozadaniowego – jednocześnie z mocnym, chłodnym nawiewem i jonizacją.

Wyzwanienr 2: Wysiłek. Po wielu walkach udało mi się zapuścić włosy prawie do pasa –serio to moje największe marzenie i jednocześnie największe wyzwanie, biorącpod uwagę, że mam genetycznie dość słabe włosy. Suszenie ich ciężką,nieporęczną suszarką to dosłownie trening dla ramion. Chcę urządzenia którebędzie lekkie, poręczne i wyważone, którego moje mięśnie szczególnie nie poczują.

DreaameGusto obiecuje, że wyzwania zamienię na przyjemną rutynę.

Co szczególnie przykuło moją uwagę?

Dreame Gustoobiecuje inteligentną ochronę włosów czyli zaawansowany system analizyodległości od skóry głowy w czasie rzeczywistym. Zazwyczaj suszę włosy już odnasady włosów dla większej objętości, więc chcę sprawdzić czy Dreame Gustouniesie moje włosy u nasady, nie ryzykując przesuszenia głowy. Ciekawe czy zmianatemperatury następuje błyskawicznie, czy z opóźnieniem. Czy jeśli przybliżęsuszarkę do włosów, system zdąży zareagować, zanim poczuję uderzenie gorąca?Trzeba to sprawdzić!

Finalniejeśli dzięki tej suszarce uda mi się skrócić suszenie o 10 minut dziennie, wskali roku zyskam ponad 60 godzin wolności! Będę miała czas na kawkę, porannyskin care (a to też zajmuje mi dużo czasu!) albo w drodze do pracy będę mogłaskoczyć do piekarni w której wiecznie jest kolejka.

Brak komentarzy

Napisz komentarz

Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy