KV799612

Mama ostrzegała, nie rób tego bo będziesz wciąż sprzątała

Dwa miesiące temu wraz z mężem i 4-miesiecznym synkiem wprowadziliśmy się do naszego wymarzonego domu. Niestety... ja jako uparty zodiakalny byk mimo, że Mama powtarzała "dziecko nie rób sobie ciemnych podłóg, nie rób sobie czarnej kuchni, nie wstawiaj takich dużych okien, bo kto to wszystko będzie mył?" (mąż oczywiście wtórował, ale co miał do gadania jak kończącym argumentum i tak był fakt, że ja jako pedantyczna pani domu i tak ja będę sprzątała)... Nie odgadniecie co zrobiłam, mam ciemnobrązowe panele w całym domu z podświetlanymi ledowymi listwami przypodłogowymi, czarną kuchnię i poza podwójnymi oknami balkonowymi w każdym pokoju - w salonie dwa 4-metrowe okna. Po pierwszym tygodniu i zamiataniu dwa razy dziennie, bo wszędzie był bardzo widoczny kurz, w ostatni dzień w roku 2025, w ostatniej godzinie otwarcia sklepu, niczym huragan wparowałam do sklepu z miną męczennicy i kupiłam robota dreame l10s ultra gen 2. Nie wyobrażam sobie życia bez tego cudeńka, to urządzenie jest dla mnie najważniejsze zaraz po moim synku,  przed mężem 🤣 (więcej mam z niego korzyści bo zadowala mnie co najmniej dwa razy w tygodniu). Panele błyszczą, kurzu brak, dzięki temu mam masę zaoszczędzonego czasu na pranie, inne sprzątanie i gotowanie (czyli na to na co faceci myślą że jesteśmy stworzone). Następne w kolejce, moje wymarzone, moje wyczekiwane to urządzenie do mycia okien dreame C1. Podłogi i dywany odkurzą i umyją się same, okna umyją się same, czego chceć więcej, będę miała jeszcze więcej wolnego czasu na inne sprzątanie, pranie i gotowanie ( w dalszym ciągu do tego do czego mężczyźni myślą że jesteśmy stworzone), a tak na serio... Przy tych urządzeniach zaoszczędziłabym masę wolnego czasu, który mogłabym przeznaczyć na spacery i zabawę z moim synkiem, może zaczęłabym kolejne studia, może własny biznes 🤔 Generalnie samorozwój aby stać się jeszcze bardziej niezależną i samowystarczalną kobietą 😍 i tego Wam życzę drogie Panie, dużo sił, wiary w naszą kobiecą moc i możliwości. Niech nikt nam nie mówi, że nie możemy mieć ciemnych paneli, czarnej kuchni czy dużych okien ! Dla nas chcieć znaczy móc 💪 Wszystkiego dobrego! Ostatnio edytował(a) KV799612 w dniu 2026-3-9 22:37

Brak komentarzy

Napisz komentarz

Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy