QA714626

Robot nie sprząta dokładnie

Od jakiegoś czasu dreamy L 50 ultra nie sprząta dokładnie. Mam go raptem pół roku i wrażenie że jest coraz gorzej. Zresetowałam, zmapowałam na nowo mieszkanie, wymieniłam filtry i mimo wszystko po każdym sprzątaniu muszę po niej poprawiać (poniżej efekt jego dzisiejszego sprzątania- 20m2 mocowanie intensywne odkurzanie… a tyle zebrałam mopem na sucho po zakończeniu pracy dreame). Pod niskie meble nie wjeżdża, mimo że jest przestrzeń i mimo ustawienia o chowaniu czujnik- tego też nie robi. O co chodzi czy ktoś miał podobne problemy? @Dreame Wsparcie co się dzieje ze sprzętem?

Ten post zawiera więcej zasobów.

Musisz się zalogować, aby pobrać lub wyświetlić. Nie masz konta? Rejestracja

Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

1 Komentarz

Dreame Wsparcie 1 Piętro
Dziękujemy za kontakt. W przypadku napotkania przeszkody robot ją omija, dlatego w bliskiej okolicy przeszkody mogą pozostać niewielkie, pominięte fragmenty. Prosimy regularnie przecierać czujniki LDS/laserowe.Zabrudzone czujniki mogą błędnie rozpoznawać przeszkody, co może prowadzić do pominięcia obszarów.
Jeśli przestrzeń pod meblami jest dokładnie lub nieznacznie poniżej standardu rozpoznawania/przejmowania robota, nawet jeśli robot może mechanicznie wjechać, może się on automatycznie wycofać z powodu czynników takich jak „bliskość krawędzi/konstrukcja nośna”, co wskazuje na potencjalne zagrożenie. Nasze roboty odkurzające mają surowe wymagania dotyczące „bezpiecznej wysokości + płaskiego podłoża + braku przeszkód”.
Jeśli urządzenie można ręcznie, ale nie można go włączyć automatycznie, oznacza to problem na poziomie „automatycznej nawigacji/unikania przeszkód/czujnika/oceny mapy”. Spróbuj utworzyć mapę od nowa — poprzednia mapa mogła nie obejmować tego obszaru, przez co robot uznał, że przestrzeń ta nie jest zgodna z ustawieniami.
Jeżeli powyższe środki okażą się nieskuteczne, prosimy o oddanie sprzętu do serwisu. https://dreame-ws.fscloud.com.cn ... ss/index.html#/home

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy