WR416022

Proszę i poradę

właśnie zakupiłam dreamy L40 ultra ae. Pomimo ustawionej w aplikacji funkcji wysuwania pada to się nie dzieje. za każdym razem muszę restartować ustawienia. czasem też myje na sucho. sprzęt mam drugi dzień i nie wiem czy zwracać i reklamować? Resetowałam, mapowałam ponownie pomieszczenia. Zaplanowałam w aplikacji czyszczenie a on swoje: nie wysuwa pada, czasem wydaje dziwny dźwięk (jak świerszcze). Generalnie fajny sprzęt ułatwiający życie ze zwierzętami ale za taką cenę mógłby nie zawodzić.
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

1 Komentarz

Dreame Wsparcie 1 Piętro
Proszę spróbować poniższych kroków:

1.  Proszę sprawdzić, czy aplikacja oraz oprogramowanie robota są zaktualizowane do najnowszej wersji.
W starszych wersjach oprogramowania w modelu L40 Ultra AE może występować problem z wysuwaniem mopów.

2.  Proszę sprawdzić, czy moduł mopów jest prawidłowo zamontowany.
Zalecamy zdjąć uchwyty mopów oraz pady, usunąć ewentualne włosy lub zanieczyszczenia i zamontować je ponownie.

3. Proszę sprawdzić miejsca magnetycznego mocowania mopów.
Kurz lub zabrudzenia w tych miejscach mogą powodować, że robot nie rozpoznaje poprawnie mopów.

4. Proszę spróbować uruchomić sprzątanie ręcznie zamiast z harmonogramu. Czasami harmonogram może uruchomić tryb tylko odkurzania lub czyszczenia bez mopowania.

5. Jeśli podczas pracy pojawia się dźwięk przypominający „świerszcza”, może on pochodzić z mechanizmu czyszczenia lub obrotu mopów.

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy