QP350572

LiDAR czuły za bardzo

Dreame A1 Pro
Czy istnieje możliwość konfiguracji czułości albo odległości koszenia od wykrytego przez LiDAR obiektu? Trochę za bardzo objeżdża wykryte przeszkody.

Ten post zawiera więcej zasobów.

Musisz się zalogować, aby pobrać lub wyświetlić. Nie masz konta? Rejestracja

Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

6 Komentarz

TM822066 1 Piętro
Mam ten sam problem….
VJ935773 2 Piętro
U mnie to sano
Dreame Wsparcie 3 Piętro
Witaj, uważamy, że możesz rozwiązać swój problem w ten sposób: Przełącznik 'Unikanie przeszkód na brzegach' znajduje się w karcie preferencji koszenia na stronie urządzenia w aplikacji i jest domyślnie włączony. Po włączeniu A1 PRO aktywnie omija przeszkody wzdłuż brzegów, co może pozostawić więcej niekoszonej trawy. Jeśli jest wyłączony, A1 PRO nie będzie używał radaru do unikania przeszkód podczas koszenia brzegów, co może zmniejszyć ilość niekoszonej trawy wzdłuż brzegów, ale może spowodować niektóre kolizje. Użytkownicy mogą zdecydować, czy włączyć, czy wyłączyć tę opcję w zależności od swoich potrzeb (patrz zrzut ekranu).  
Dodatkowo, wokół przeszkód, A1 PRO pozostawi około 30 centymetrów niekoszonej trawy. Będziemy również nieustannie optymalizować tę odległość cięcia poprzez aktualizacje oprogramowania w przyszłości.
QP350572 4 Piętro Inicjator wątku
Najlepiej byłoby gdyby użytkownik mógł sam określić odległość od przeszkody. Dziękuję za odpowiedź
QP350572 5 Piętro Inicjator wątku
Poza tym posiadając LiDAR może sprawdzić czy przeszkoda nie jest wyżej niż wysokość kosiarki. Wtedy np kosiarka mogłaby śmiało wjechać pod zwisające gałęzie krzewów
ZD692350 6 Piętro
Z tego co widziałem we wczorajszej aktualizacji dodali opcję określania odległości od przeszkód.

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy