JG216574

Brak mapowania pod łóżkiem

Witam,
Mam x50 ultra, odkurzacz nie zmapował mi obszaru pod łóżkiem mimo że spokojnie mieści się pod nim (nozki od łóżka mają 10 cm). Ustawiłam odkurzanie w sypialni i rzeczywiście omijał ten obszar, w trakcie odkurzania włączyłam dodatkowe odkurzanie na ten obszar. Odkurzyl, następnie mimo, że cała powierzchnia w sypialni była odkurzona ciągle szukał obszaru do odkurzania i bez przerwy jeździł aż w końcu sama musiałam zakończyć odkurzanie. Na mapie widzę że ten obszar pod łóżkiem ktory zaznaczyłam do dodatkowego odkurzania cały czas jest zaznaczony na mapie (dziwne bo odkurzanie zostało zakończone). Nie wiem jak to usunąć z mapy, a nie che żeby się znowu motał. Najlepiej byłoby zmapować raz jeszcze sama sypialnie ale nie wiem czy się tak da? Nie chcę mapować od nowa calego mieszkania, bo znowu będę musiała poprawiać mapę, zmieniać nazwy itd. Czy da się zmapować tylko 1 pomieszczenie? Też nie mam pewności że zmapuje mi ten obszar pod łóżkiem…
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

1 Komentarz

Dreame Wsparcie 1 Piętro
1. Edytuj istniejącą mapę (zalecane)

W trybie edycji mapy w aplikacji: Spróbuj podzielić obszar pomieszczenia, aby utworzyć osobną strefę pod łóżkiem, a następnie zaznacz ją i ustaw jako obszar ukryty/nieoczyszczony.

Może to czasami ominąć ten obszar i uniemożliwić robotowi wielokrotne próbowanie różnych obszarów.

2. Możesz przywrócić starszą wersję w „Edycji mapy”.

Może to czasami przywrócić wersję, która poprawnie posprzątała pod łóżkiem, zamiast bieżącej wersji, która powoduje błąd.

3.  Wymuś ponowne uczenie się tego obszaru

Po edycji mapy możesz wymusić na robotze ponowne uczenie się tego obszaru w następujący sposób:

Ręcznie umieść robota pod łóżkiem i wydaj polecenie, aby posprzątał ten konkretny obszar oddzielnie.

Użyj „Strefa”, aby wykonać oddzielne zadanie sprzątania pod łóżkiem.

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy