DR382501

Recenzja Dreame Air Pursue PM10 – konkurs #DreameBlackFriday

W swoim poście konkursowym wspominałem, o tym jak mocno zmagamy się z pyłem węglowym i dziś chyba mogę śmiało powiedzieć, że ten problem został rozwiązany.

Od kiedy korzystamy z Dreame Air PM10, jakość powietrza poprawiła się u nas wyraźnie, niemal dwukrotnie bazując na danych z aplikacji.

Zacznę jednak od czegoś, co zwróciło moją uwagę jako pierwsze - designu. Urządzenie wygląda bardzo nowocześnie i elegancko, świetnie wpasowuje się w wystrój mieszkania i… nie wygląda jak typowy „oczyszczacz”. Spokojnie może pełnić rolę elementu wystroju, a nie sprzętu, który trzeba chować w kącie.

Prawdziwy test przyszedł w momencie, gdy przez kilka dni na zewnątrz był wzmożony smog. Robot w trybie czuwania natychmiast pokazał wartości nawet 4 razy wyższe niż standardowo, co tylko potwierdziło, że urządzenie faktycznie monitoruje to, co dzieje się w powietrzu. Po uruchomieniu trybu inteligentnego bardzo szybko udało się przywrócić w mieszkaniu zdrowe parametry.

Dużym plusem jest dla mnie to, że Air pursue PM10 świetnie sprawdza się też jako wsparcie przy gotowaniu. Mamy salon z aneksem kuchennym i dzięki bardzo wygodnym kółkom mogę w kilka sekund przestawić urządzenie bliżej płyty indukcyjnej. Wspomaga wtedy pracę pochłaniacza i zapachy po obiedzie znikają zdecydowanie szybciej.
Na plus zaskoczyło mnie również zużycie energii - nawet przy dłuższej pracy nie zauważyłem, żeby znacząco wpłynęło to na rachunki za prąd. Do tego dochodzi głośność urządzenia, która w trybie inteligentnym nie jest uciążliwa, a czasami nawet niesłyszalna.

Aplikacja jest mega prosta i intuicyjna, choć tutaj pojawił się jeden minus. Mimo, że dostępna jest funkcja pobierania danych z zewnętrznych stacji pogodowych, nie udało mi się jej uruchomić, po wpisaniu miasta nie można dodać stacji.

Drugi drobny problem pojawił się po ostatniej aktualizacji - czasami urządzenie zawiesza się przy wyborze opcji obrotu 180° i pozostaje w jednej pozycji.

Poza tymi drobiazgami jestem bardzo szczęśliwym posiadaczem. Sprzęt zdecydowanie przerósł moje oczekiwania - początkowo nie wierzyłem w spektakularną różnicę, a okazała się ona naprawdę wyraźna. Zauważalnie mniej pyłu na meblach, wręcz znikome ilości.

Czekam jeszcze na lato, żeby móc porównać działanie w innych warunkach, ale już teraz wiem, że bardzo mi się poszczęściło.

Jeśli macie jakieś pytania i zastanawiacie się nad zakupem to z chęcią Wam pomogę 😉

Ten post zawiera więcej zasobów.

Musisz się zalogować, aby pobrać lub wyświetlić. Nie masz konta? Rejestracja

Brak komentarzy

Napisz komentarz

Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy