WU205156

[X40 Ultra Complete] Robot sam nie zamontuje podkładek mopa

Dzień dobry, od kilku dni mój robót nie zamontuje podkładek mopa. Gdy wydam polecenie z aplikacji aby mopował podłogę to zgłasza błąd że należy zainstalować podkładki mopa. Gdy zainstaluję mu ręcznie to normalnie myje. Potrafi również odłożyć mopy ale gdy chcę aby zamontował to znowu ten sam problem. Zauważyłem że problem pojawił się po ostatniej aktualizacji oprogramowania. Nie wiem czy ma to związek z tym problemem.
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

6 Komentarz

KJ244901 1 Piętro
U mnie dokładnie ten sam problem. Czy udało się znaleźć rozwiązanie?
XG036776 2 Piętro
Mój Dreamy x40 ultra tworzy mapę, sprząta ale nie wraca do bazy, kręci się wokół podjeżdża i zjeżdża i tak kilka minut - po czym słyszę żeby do włożyć do stacji ładowania. Co z tym zrobić?
RW795949 3 Piętro
U mnie to samo
AV318682 4 Piętro
U mnie dokładnie to samo, też po ostatniej aktualizacji 🤷🏻‍♂️
FY858353 5 Piętro
U mnie to samo 😏 nie pamiętam dokładnie kiedy pojawił się ten problem , coś około tygodnia temu .
Dodam że mop kupiony w styczniu i już problem .
CW754143 6 Piętro
U mnie problem pojawił się po roku w L40 Ultra. Raczej nie wynikało to z aktualizacji. Wydawało się jak by magnesy w bazie trzymały pady mopujące zbyt mocno. Doszedłem do wniosku, że może wytarł się plastiki w mopie od ich prania po tym czasie. Postanowiłem sprawdzić tą teorię przyklejając we wgłębieniu pads taśmę izolacyjna żeby zwiększyć odległość między magnesami w bazie, a padami. I faktycznie to pomogło. Wymieniłem następnie pady na nowe i póki co problem nie powrócił co więcej pady podczas prania są teraz cichsze i znacznie lżej odpadają przy ich demontowaniu automatycznym. Także wszystko wskazuje że te pady się wycierają z biegiem czasu co negatywnie wpływa na mechanizm ich demontażu/montażu.

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy