VW982918

Robot mopuje suchymi podkładkami

Witam, mam problem z mopowaniem po włączeniu nawet samego MOPa bez odkurzania tak jakby dawał za mało wody na mopy i nie mopuje na mokro tylko dosłownie na sucho, mopy są ledwo delikatnie wilgotne( prawie suche), a wcześniej było wszystko w porządku, zostawiał ślad po mopowaniu. Nastawiłem w opcjach namaczanie MOPa na maxa  i dalej nic to nie zmienia. Woda w zbiorniku oczywiście jest, mało tego pobiera ją i oddaje brudną. Włączyłem robota do mopowania, to podkładki od początku miał suche więc zadokowalem go i zrobiłem pranie mopów, następnie włączyłem mopowanie pomieszczenia, robót wyjechał już z mokrymi mopami i jakiś czas było widać mokry ślad (czyli czyścił), ale po około 5minutach mop zrobił się suchy i znowu mopował na sucho. Nawet jednego małego pomieszczenia nie zrobił na mokro. Podczas mopowania słychać (dźwięk buczenie) jakby co jakiś czas dostarczał wodę do mopów. Jeśli ten dźwięk buczenia to dźwięk podawania wody. Ostatnio edytował(a) VW982918 w dniu 2026-1-21 23:43 Ostatnio edytował(a) VW982918 w dniu 2026-1-21 23:48

Ten post zawiera więcej zasobów.

Musisz się zalogować, aby pobrać lub wyświetlić. Nie masz konta? Rejestracja

Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

9 Komentarz

YV538257 1 Piętro
Witam, mam dokładnie ten sam problem, obstawiam że trzeba będzie odesłać do serwisu...
Dodam jeszcze że ten sam model. Zakupiłam go w sierpniu 2025...
NK570633 2 Piętro
Kazali odeslac ale to wina oprogramowania ,powinni w momencie startu ustawic by uzupelnial wode i dopiero ruszal do pracy
VW982918 3 Piętro Inicjator wątku
Tak serwis powiedział???
XO570649 4 Piętro
Miałem to samo w X40 ultra. Awarii uległa pompka która powinna zwilżać pady woda zgromadzoną w odkurzaczu podczas procesu mopowania.

Tak było w moim przypadku ale warto sprawdzić też układ w bazie który aplikuje wodę do odkurzacza, bo jeżeli ten układ nie działa to pompka zwilżajaca w samym odkurzaczu może zepsuć się od pracy "na sucho".

Najczęstszą przyczyną awarii jest zakamienienie. Od czasu naprawy zacząłem wlewać do bazy wyłącznie wodę destylowaną, od tego czasu nie mam problemów.
EF435933 5 Piętro
Gdzie można kupić wałek do odkurzacza Dreame H15 pro heat?
YV538257 6 Piętro
Jak długo czeka się po odeslaniu do naprawy aż robot wroci?
Dreame Wsparcie 7 Piętro
Dziękuję za kontakt. Nasz robot automatycznie wykrywa stopień zabrudzenia podłogi, zmniejszając zużycie wody. Może wypróbowac go, przechodząc do aplikacji → Ustawienia czyszczenia → Poziom wody do mopowania – średni lub wysoki. Możliwe jest również, że mop nie jest prawidłowo zamontowany lub nie znajduje się blisko podstawy. Zbyt stary mop lub niepasujący do podstawy może również powodować nierównomierne dostarczanie wody.W wielu rejonach woda jest zbyt twarda, co może powodować gromadzenie się kamienia i zatykanie rur. Albo może również sprawdzić, czy wylot zbiornika na wodę i wylot uchwytu mopa nie są zatkane (może delikatnie oczyścić je wykałaczką)
VW982918 8 Piętro Inicjator wątku
Jak biorę robota w serwis to wyskakuje mi taki błąd

Ten post zawiera więcej zasobów.

Musisz się zalogować, aby pobrać lub wyświetlić. Nie masz konta? Rejestracja

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy