SH180724

Błąd "Nie udało się załadować wtyczki. Spróbuj ponownie"

Dzień dobry, prezent świąteczny Dreame X40 Ultra okazał się bardziej kłopotliwy niż zakładałem :(

Instalacja i dodanie urządzenia przebiegło bez problemów, jednak przy próbie kliknięcia w urządzenie w aplikacji, aby wejść w jego ustawienia czy chociażby mapowanie pomieszczeń, pojawia się komunikat "Nie udało się załadować wtyczki. Spróbuj poownie" Próbowałem już chyba wszystkiego - skończyły mi się pomysły:
-sprawdzone na Androidzie jak i IOS (na androidzie w ogóle pojawia się jakichś krzaczków systemowych)
-ruter ustawiony na 2.4GHz bez priorytetu 5G
-urządzenie dodawane i usuwane kilkanaście razy
-aplikacja j.w.
-reset urządzenia przyciskiem pod pokrywą
-czyszczony cache w aplikacji
-telefon restartowany
Ruter (sieć Plus GSM LTE) stoi od robota ok 4 metrow, więc raczej nie jest to problem zasięgu.
Czy coś robię nie tak, czy ta aplikacja jest jakaś felerna?
Prośba o pomysly i porady
Pozdrawiam
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

8 Komentarz

SH180724 1 Piętro Inicjator wątku
Nikt, nic?
Jestem bliski spakowania tego sprzetu w karton i odesłania do sklepu
SH180724 2 Piętro Inicjator wątku
Dobra, chyba mam rozwiązanie (na razie jest OK) - trzeba wejść w prawym dolnym rogu w "Ja", wybrać "język" i ustawić "niemiecki"
Potem wybrałem głos "polski" (myślalem, ze robot gada tylko po angielsku) pokliałem wszystko co tam było do klepnięcia, że akceptuję i pojawiła się informacja, że jest dostępna aktualizacja firmware.
Klepnałem, ściagał aktalizację softu i teraz mogę wejśćw końcu w szczegóły urządzenia.
Na koniec oczywiście przywróciłem język Polski, wybierając z listy "Mein" --> "Sprache" --> polski Ostatnio edytował(a) SH180724 w dniu 2025-12-29 09:33
MT440525 3 Piętro
Miałam to samo -u mnie pomogło powyższe rozwiązanie! Dzięki
Dreame Wsparcie 4 Piętro
„Nie udało się załadować wtyczki” zazwyczaj oznacza przerwanie połączenia lub błąd ładowania zasobów, gdy aplikacja DreameHome próbuje załadować moduły związane z urządzeniem (takie jak strony ustawień lub interfejsy map) z chmury.
Bazując na Twoim doświadczeniu sugerujemy przejść do aplikacji „Dreamehome”, przejść do strony urządzenia, dotknąć „…” w prawym górnym rogu, przejść do „Ustawienia”, przewinąć w dół do opcji „Aktualizacja oprogramowania systemowego” i sprawdzić, czy oprogramowanie sprzętowe zostało zaktualizowane do najnowszej wersji.
Jeśli środki okażą się nieskuteczne, sugerujemy kontakt z obsługą posprzedażową sklepu. Zgłosiłem już problem zespołowi. Przepraszamy za wszelkie niedogodności.
AG626462 5 Piętro
Mam dokładnie to samo, nie da się przejść do urządzenia w celu zaktualizowania bo wywala od razu błąd o wtyczce
PN138093 6 Piętro
Mam ten sam problem , czy ktoś go rozwiązał? Mam najbardziej aktualną wersję oprogramowania
QP769473 7 Piętro
Czy udało się rozwiązać problem? U mnie to samo
ZS456428 8 Piętro
U mnie pomogła zmiana języka na angielski, przeklinanie wszystkich zgód i na końcu zaproponowało aktualizację. Później zmiana na j polski i dopiero mapowanie

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy