Bobi

Za dużo wody w podstawce do mycia

Witam. Robot L40 Ultra AE . Zauważyłem, że pod robotem zbiera się woda(pod podkładka do wjazdu). Problem chyba tkwi w tym iz za dużo wody zostaje w podstawce gdzie robot pierze mopy i zrzuca wodę, lub robot pobiera sam za dużo wody, ponieważ podjazd jest cały często w brudnej wodzie, która spływa pod spód. Jak wyeliminować ten problem?
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

2 Komentarz

BQ327647 1 Piętro
Też mam ten problem w x50 czyszczę , dmucham, wycieram i nic. Nie wiem jak wyczyścić pompę , gdzieś wyczytałam.  Jak ktoś wie jak rozwiązać problem to proszę o info
Dreame Wsparcie 2 Piętro
Jeżeli gromadzi się nadmierna ilość wody i nie można jej prawidłowo odpompować lub odprowadzić, przyczyną może być jedna z następujących przyczyn: zatkanie odpływu ścieków lub rur; nieprawidłowe uszczelnienie lub nieprawidłowa instalacja zbiornika ścieków; lub sama miska czyszcząca nie jest prawidłowo opróżniana / pompa nie odprowadza ścieków.
1. Sprawdź uszczelnienie zbiornika na ścieki i stan montażu.
Wyjmij zbiornik na zużytą wodę.
Sprawdź, czy pierścień uszczelniający/gumowa uszczelka jest czysta i prawidłowo osadzona.
Zamontuj zbiornik na ścieki ponownie i delikatnie dociśnij, aby upewnić się, że jest bezpiecznie zablokowany.
2. Wyczyść odpływ tarki i kanał poniżej.
Wyjmij tarkę ze stacji bazowej.
Sprawdź odpływ ścieków pod kątem zatorów (włosów, brudu, włókien itp.).
Wyczyść odpływ i otaczające go czujniki miękką ściereczką i narzędziami czyszczącymi.

Jeżeli powyższe środki okażą się nieskuteczne, prosimy o oddanie sprzętu do serwisu. https://dreame-ws.fscloud.com.cn ... ss/index.html#/home

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy