IB782876

X50 ultra

Jestem posiadaczem robota sprzątającego x50 ultra , mam go pierwszy dzień. Zmapowałem pomieszczenia i uruchomiłem pierwsze czyszczenie. Robót zgubił się w pierwszym sprzątającym pokoju. Nie mógł wjechać  na dywan. Dywan jest koloru czarnego. Pod łóżkiem zgubił się jeździł  do okola.  Raz używa boczną szczotkę , a raz jest ona podniesiona. Odkurzacz posiadam pierwszy dzień. Pozdrawiam
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

2 Komentarz

KY780058 1 Piętro
Z mojej ograniczonej wiedzy mogę tylko powiedzieć że czarne dywany są zmorą dla robotów sprzątających tak samo jak lustra polecam ustawić tam strefę zakazu albo zmienić dywan
Dreame Wsparcie 2 Piętro
Dziękujemy za kontakt. X50 Ultra wykorzystuje połączenie czujników LiDAR i AI do identyfikacji otoczenia. Czasami jednak ciemne podłogi/czarne dywany lub niedostateczne oświetlenie pod łóżkami mogą wpływać na rozpoznawanie tych czujników, powodując, że robot błędnie ocenia przestrzeń lub przeszkody. Zalecamy optymalizację mapy za pomocą następujących metod:
1. Jeśli podczas tworzenia mapy występują oczywiste błędy, usuń starą mapę i utwórz ją ponownie.
2. Dodaj wirtualne ściany/strefy zamknięte do mapy, aby uniemożliwić robotowi wchodzenie w niekomfortowe miejsca.
3. Dodaj dywan do obszaru, w którym występuje problem, w Edytorze Map.

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy