EJ217546

X50 ultra problem z obszarem niskiego dostępu.

Witam jak w tytule mam problem gdyż odkurzacz nie chce wjeżdżać przy sprzataniu czy rowniez mopowaniu pod szafki bądź kanape. Miejsce ma gdyz recznie bez problemu da się wjechac, a z automatu już jest problem. A jak uda mu się wjechać to chaotycznie pokręci się w miejscu i wyjeżdża, po czym na koniec wraca ponownie i robi to samo kończąc sprzatanie lub mopowanie. Dodam że mam ustawione obszary niskiego dostępu a skończyły się już pomysły dlaczego tak jest.
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

3 Komentarz

ID868959 1 Piętro
Mam to samo
Dlatego już zastanawiam się czy go nie sprzedać, gdyz po co mi sprzęt który nie spełnia swoich zadań....

Dreame Wsparcie 2 Piętro
Dziękujemy za kontakt. Jeśli przestrzeń pod meblami jest dokładnie lub nieznacznie poniżej standardu rozpoznawania/przejmowania robota, nawet jeśli robot może mechanicznie wjechać, może się on automatycznie wycofać z powodu czynników takich jak „bliskość krawędzi/konstrukcja nośna”, co wskazuje na potencjalne zagrożenie. Nasze roboty odkurzające mają surowe wymagania dotyczące „bezpiecznej wysokości + płaskiego podłoża + braku przeszkód”.
Jeśli urządzenie można ręcznie, ale nie można go włączyć automatycznie, oznacza to problem na poziomie „automatycznej nawigacji/unikania przeszkód/czujnika/oceny mapy”. Spróbuj utworzyć mapę od nowa — poprzednia mapa mogła nie obejmować tego obszaru, przez co robot uznał, że przestrzeń ta nie jest zgodna z ustawieniami.

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy