LM436640

Frame x50 słabo odkurza

Witam mój odkurzacz słabo odkurza tzn. zostawia okruchy małe itp. filtr wyczyszczony ,naładowany akumulator,szczotki czyste ...nie wiem co mogę więcej zrobić ,w aplikacji jest ustawione odkurzanie z mopowaiem ...i jest na turbo ustawione Ostatnio edytował(a) LM436640 w dniu 2025-11-25 17:59
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

5 Komentarz

Devmeister 1 Piętro
Tez ostatnio kupiłem L40S i mam podobne odczucia. Użyłem parę razy i niby było okey a wczoraj też się zdarzyło ominąć okruszki żwirku
LM436640 2 Piętro Inicjator wątku
I coś pan ustalił w tej kwestii?
Devmeister 3 Piętro
Raz dobrze odkurza a raz nie 🙄 nic nie ustalone
Dreame Wsparcie 4 Piętro
Dziękujemy za kontakt. To najczęstsze przyczyny słabego zasysania.
1. Opróżnij pojemnik na kurz
Wyjmij pojemnik zgodnie z instrukcją, opróżnij go nawet jeśli nie jest pełny — zapełniony pojemnik może znacząco osłabić ssanie.
Upewnij się, że wewnątrz nie ma większych kawałków, które mogłyby blokować przepływ powietrza.
2. Sprawdź i wyczyść filtr
Usuń filtr, delikatnie oczyść go (stuknij, wytrząśnij kurz), a następnie — jeśli był myty — dokładnie wysusz przed ponownym zamontowaniem. Mokry lub zatkany filtr zmniejsza siłę ssania.
3. Sprawdź szczotki i kanał ssący
Zdemontuj główną szczotkę i sprawdź, czy nie jest zaplątana włosami, nitkami, papierkami czy innymi obcymi przedmiotami.
Sprawdź tunel / wlot ssący — czy nic go nie blokuje. Jeśli powietrze nie może swobodnie przepływać, zasysanie będzie słabe.
4. Spróbuj zmienić ustawienia trybu sprzątania
Jeśli masz włączony tryb mopowania + odkurzania lub tryb turbo — spróbuj przełączyć na standardowy tryb odkurzania (Standard / Cicho). W przypadku drobnego kurzu standardowa moc ssania często działa stabilniej.
5. Regularna konserwacja
Nawet jeśli filtr i pojemnik są czyste — przy częstym użytkowaniu (np. z udziałem zwierząt, włosów, dużo kurzu) zalecane jest częstsze opróżnianie i czyszczenie pojemnika, filtra i szczotek — to często klucz do stabilnej pracy.
5. Sprawdź drogi powietrzne i uszczelnienia
Upewnij się, że wszystkie połączenia (pojemnik-filtr-kanały) są prawidłowo zmontowane — luz lub nieszczelność może powodować utratę siły ssania.
W przypadku problemów z samą jednostką (np. wewnętrzny silnik, uszczelki) — może być konieczny serwis. https://dreame-ws.fscloud.com.cn ... ss/index.html#/home
Mateusz 5 Piętro
Kręcąca się zamiataczka Ci działa? Mi ramie wyciąga zamiataczka ale w ogóle nią nie kręci. Zareklamowałem.

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy