BN451841

X50 Ultra Complete nie pobiera detergentu.

Wiram,
Funkcja mopowania jak i mycia nakładek z detergentem są włączone a mimo to detergent nie jest pobierany. Może na początku raz czy dwa umył z detergentem bo było czuć jego zapach.
Obecnie nie ubywa go ze zbiorniczka.
Co powinienem w tej sytuacji zrobić? Restart zrobiony (po sprawdzeniu efektu zaktualizuję post), może jeszcze jakaś wymuszona aktualizacja, czy serwis?
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

6 Komentarz

Dreame Wsparcie 1 Piętro
Dziękujemy za kontakt.
Proszę postępować zgodnie z poniższymi krokami, aby zapewnić prawidłowe działanie:
1. Sprawdź, czy funkcja automatycznego dodawania detergentu jest włączona. Jeśli nie, proszę ją włączyć, a następnie przystąpić do mycia nakładek na mopa. Po myciu wstrząsnij brudnym zbiornikiem i sprawdź, czy znajdują się w nim bąbelki. Jeśli bąbelki są obecne, oznacza to, że baza automatycznie dodała detergent.
2. Zdejmij pojemnik na detergent i energicznie nim wstrząśnij, mając w nim detergent czyszczący. Jeśli z oznaczonego miejsca wydobywa się ciecz, oznacza to, że funkcja automatycznego dodawania detergentu działa prawidłowo.
3. Sprawdź, czy stacja bazowa rozpoznaje pojemnik z roztworem czyszczącym.
BN451841 2 Piętro Inicjator wątku
Funkcja automatycznego dodawania detergentu jest włączona. Mycie nakładek zrobione (stacja nie zgłosiła błędu) i pianka jest w zbiorniku lecz brak zapachu płynu oraz nie ubywa płynu ze zbiornika. Poza tym po wyjęciu zbiornika z jego dyszy nie wypływa płyn. Nawet używając podciśnienia nie udało się nic zaciągnąć ani wdmuchnac do niego powietrza. Wstrząśnięty wypływa tylko odrobina przez korek wlewowy. Brak też informacji o zbiorniku na detergent w aplikacji. Niezależnie czy zbiornik jest włożony czy wyjęty funcje mycia z detergentem można włączać i wyłączać dowoli.
RG696150 3 Piętro
Mam ten sam problem. U mnie nic nie pomogło. Obecnie detergent dolewam do pojemnika z czystą wodą. Jak nikt nic sensownego nie podpowie na forum to w grudniu będę reklamować.
BN451841 4 Piętro Inicjator wątku
Ja właśnie zareklamowałem. Będę odsyłał do serwisu.
DY981738 5 Piętro
Nasz wrócił z serwisu z tej przyczyny, bez zmian niestety, błąd instalacyjny, po pierwszym czyszczeniu 😞
BN451841 6 Piętro Inicjator wątku
U mnie nie leci detergent że zbiorniczka. Dosłownie jak by był zatkany. Próbowałem zaciągnąć podciśnieniem czy wdmuchnąć do niego powietrze i nic. Zero przepływu w jedną jak i w drugą stronę. Opiszę to w RMA i zobaczymy czy coś się poprawi. Może powinni zacząć od wymiany zbiorniczka.
Napiszę jakie efekty jak wróci.

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy